20 april 2019 15:00

Scheidsrechter

Sjef Jaminon

Onbekend

Op een zonovergoten sportpark en voor een talrijk publiek was afgelopen zaterdag NWC opnieuw de tegenstander van M19-1. Nadat vorige week in Asten met 3-0 werd verloren, stond na enkele afgelastingen eindelijk de inhaalwedstrijd uit december op het programma. NWC had grote belangen, want na winst zou SHH achterhaald worden als koploper, bovendien moest er aan het doelsaldo worden gewerkt.

Zoals verwacht startte NWC fel en vol op de aanval. Merefeldia stelde zich daar goed op in, speelde compact, gaf weinig weg. Maar in de 8e minuut was het toch onverwachts raak voor de bezoekers. Bjorn verspeelde de bal binnen de zestien en dit werd onmiddellijk afgestraft. Merefeldia bleef onder druk en moest zich het eerste kwartier tevreden stellen met enkele speldenprikken.

Na een minuut of twintig kroop de thuisclub wat meer uit de schulp. Na een assist van Raf testte Sjors de kwaliteiten van de keeper, slechts een corner was zijn beloning. In de 37e minuut had het zomaar gelijk kunnen staan. Na een vrije trap van Bart kopte Raf uitstekend in, maar ook nu bleef de doelman overeind. Net voor rust kreeg NWC twee kansen om de score te verdubbelen. Eerst werd een doelpunt wegens buitenspel geannuleerd, meteen daarna stond het vizier niet op scherp.

In de 2e helft koos Merefeldia ervoor om NWC veel eerder onder druk te zetten en gaandeweg kwam de wedstrijd steeds meer in evenwicht. Na een uur kregen de gasten wel twee goede mogelijkheden, maar eerst ging de bal voorlangs, even daarna was de paal het eindstation.

In het laatste half uur drukte M19-1 de gasten meer en meer achteruit. Met veel enthousiasme werd geprobeerd om de gelijkmaker te scoren. In de 73e minuut leek het allemaal te gaan gebeuren, toen de bal op de stip ging na een overtreding op Raf. Tim Kerkhof vond echter de uitblinkende keeper op zijn weg.

Merefeldia bleef in de aanval en dreigend. Maar uit een aantal corners en enkele vrije trappen werd niet meer gescoord. Toch had de bal best nog een keer op de stip kunnen gaan, toen Raf binnen de zestien naar de grond werd geduwd. Helaas liet de scheidsrechter deze keer niets van zich horen. In de laatste minuten speelde Merefeldia alles of niets, helaas viel de verdiende gelijkmaker niet meer.

Na het laatste fluitsignaal sprongen de Astenaren een gat in de lucht van opluchting. De kampioensdroom was bijna uit elkaar gespat…M19-1 leverde, vooral in de tweede helft, een knappe prestatie en bood uitstekend tegenstand aan een van de beste teams in de hoofdklasse. Een extra pluim, omdat er in de tweede helft maar liefst vijf 17-1 spelers actief waren. Pim, Job, Boy, Sem en Kamil pasten zich uitstekend aan.

Op 4 mei komt subtopper Someren op bezoek, ook dan begint de wedstrijd om 15.00 uur.