Merefeldia JO19-1

Hoofdklasse J

13 april 2019 15:15

Onbekend

M 19-1 is er niet in geslaagd om in Asten voor een verrassing te zorgen bij een van de koplopers. In eigen huis bleef NWC uiteindelijk met 3-0 de baas en gaat nu samen met SHH uitmaken wie kampioen wordt in hoofdklasse J. Voor M19-1 betekent dit de eerste nederlaag na een glansrijke serie van tien ongeslagen wedstrijden op rij!

Vooraf was wel duidelijk, dat het een moeilijke middag zou worden. NWC heeft namelijk een uitgebalanceerd team, sterk aan de bal, snel en steeds in beweging. Bovendien zorgen de rechtsback en beide buitenspelers voor veel gevaar. Gelukkig was Merefeldia goed voorbereid.

Vol vertrouwen stonden de geelzwarten aan de aftrap. Maar in de 3e minuut ging het al mis, toen Tim D zich verkeek op de snelheid van zijn tegenstander. Net voor de achterlijn kon de linksbuiten de bal nog achterhalen, een paar tellen later lag de bal in het net.

NWC hield het tempo hoog en probeerde de voorsprong snel uit te breiden, grootste kans ontstond na een corner in de 14e minuut. Meteen daarna moest Tim D geblesseerd het veld verlaten en nam Bart zijn positie over.

In de 19e minuut zorgde Merefeldia voor het eerste gevaar, toen Sjors een corner van Kevin inkopte. NWC bleef echter druk zetten en na een klein half uur passeerde Roel zijn eigen doelman, na een strakke voorzet van links. Even later stond Ward op de goede plek om een inzet te keren en moest Kevin geblesseerd zijn plek afstaan aan Brandon.

In de 45e minuut scoorde Raf bijna de aansluitingstreffer uit een vrije trap, maar de keeper verwerkte de bal tot corner.

Na rust startte de thuisclub weer fel en kreeg meteen een opgelegde kans, Merefeldia moest even alle zeilen bijzetten. Een prachtige aanval werd goed gepakt door keeper Pim, die het uitstekend deed bij zijn debuut.

Daarna kroop Merefeldia meer en meer uit zijn schulp en dit leidde tot enkele kansen. Zo eindigde een corner op de vuisten van de keeper en na een assist van Brandon knalde Tim K hard op het doel. Ook nu stond de sterke keeper op de goede plek en restte slechts een corner.

In de tegenaanval werd het opdringen van Merefeldia meteen afgestraft door een zeer snelle counter. Tot drie keer toe werd een inzet gekeerd, maar de vierde poging was raak Na de 3-0 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Merefeldia bleef hard werken, maar dit leverde geen tegendoelpunt op, aan de andere kant gaf de verdediging ook niets meer weg.

Ondanks de nederlaag mocht M19-1 met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken, het team heeft zich goed ontwikkeld. Er is verloren van een team met veel kwaliteiten! Ook een compliment voor Pim, Job en Sem. Deze spelers van 17-1 pasten zich uitstekend aan!

Komende zaterdag is NWC opnieuw de tegenstander, maar dan om 15.00 uur in Nederweert. Hopelijk weten dan meer toeschouwers de weg naar het sportpark te vinden….