16 februari 2019 15:00

Scheidsrechter

Rob van Vuuren

Onbekend

Merefeldia 19-1 heeft afgelopen zaterdag een van de grootste overwinningen ooit geboekt. RKVVL/Polaris werd met een monsterscore van 10-0 naar huis gestuurd.

Merefeldia was erop gebrand om revanche te nemen voor het onnodige 2-2 gelijkspel in Maastricht. Meteen vanaf de eerste minuut zocht de thuisclub de aanval met kansen voor Sjors en Sem. Pas na een kwartier werden de gasten gevaarlijk met een voorzet voorlangs. Merefeldia antwoordde met een kopbal van Sjors, maar ook die trof geen doel.

In de 18e minuut was het eindelijk bingo. Na een ingooi van Sem kwam de bal bij Roel, die binnen de beruchte lijnen werd neergelegd. Aanvoerder Sten schoot de penalty onberispelijk binnen. Zo’n tien minuten later werd de score verdubbeld, na een gericht schot van Tim K in de benedenhoek.

Na dit doelpunt zakte het spel van M19 in, het tempo ging naar beneden en balverlies nam toe. Hierdoor kwamen de Maastrichtenaren beter in het spel en kregen zowaar enkele kansen. De grootste net voor rust, de bal zeilde rakelings over het doel.

Na de pauze was het alleen maar eenrichtingsverkeer op het doel van RKVVL/Polaris en liep de score snel op. Spits Kamil van 17-1 kwam binnen de lijnen en maakte er een waar schuttersfestijn van. Al na 4 minuten tikte hij de bal voor de eerste keer in het doel, meteen gevolgd door Sjors.

In de 11e minuut werd de wedstrijd definitief beslist met een prachtige kopbal van Ward. Na deze 4-0 stand was het verzet gebroken en werd het een walk-over. Binnen het kwartier ging de stand naar 6-0 door doelpunten van Tim K en een eigen doelpunt, na een voorzet van wederom Kamil. De tegenstander bleef open huis houden en M19 ging driftig door met scoren….zo mocht Lars zijn eerste maken en Sjors noteerde 8-0.

Intussen nam de irritatie bij de tegenstander toe, gevolg enkele gele en zelfs een rode kaart.

Net voor tijd ging M19 op jacht naar dubbele cijfers. Ook dat lukte, want spits Kamil prikte er nog eens even twee binnen.

Een prachtige overwinning van 10-0 en een geweldig debuut van Kamil. Het bleef nog lang gezellig op het aansluitende teamfeest!

Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen SC Jekerdal, ook zij komen uit Maastricht. De wedstrijd begint om 15.00 uur.