Merefeldia 19-1 trekt overwinning over de streep

23 maart 2019 15:30

Scheidsrechter

M Adriaans

Onbekend

Na een onderbreking van drie weken door onbespeelbare velden moest M 19-1 aantreden in Weert tegen DESM. Een moeilijke tegenstander, die ook in de thuiswedstrijd uitstekend partij gaf. In de afgelopen weken kon DESM gewoon doorspelen op kunstgras en boekte verrassende overwinningen  op Someren en Susteren. Merefeldia was dus gewaarschuwd voor geduchte tegenstand!

Met veel beweging zette DESM vanaf het eerste fluitsignaal druk op Merefeldia. Telkens lieten spelers zich uitzakken en kwamen anderen er met veel snelheid overheen. Dit leidde enkele malen tot gevaarlijke situaties, maar telkens wist een verdediger uiteindelijk een doelpunt te voorkomen. Ook doelman Jeroen moest vol aan de bak. Tot tweemaal toe bracht hij zichzelf in de problemen met verkeerde inspeelpasses, maar later herstelde hij zich met knappe reddingen in 1-1 situaties.

Merefeldia moest het in het eerste half uur vooral hebben van tegenstoten, zonder al teveel resultaat. Tot de 39e minuut, toen Sjors een fantastische aanval doeltreffend afrondde. Nog geen minuut later kreeg de thuisclub een dot van een kans om meteen langszij te komen, maar de bal ging voorlangs. Net voor rust kwam Raf nog een keer in kansrijke positie, maar ook dit leidde niet tot een treffer.

Na rust kwam Merefeldia beter in de wedstrijd en creëerde een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen. Zo was opnieuw Raf gevaarlijk met twee vrije trappen, maar Tim Driessen en Kevin wisten het net niet te vinden. Ook DESM bleef gevaarlijk, zo moest keeper Jeroen tot tweemaal de nul redden, eerst door een afstandsschot onschadelijk te maken, even later moest hij zichzelf nog eens corrigeren.

In het laatste kwartier probeerde DESM met de moed der wanhoop met lange ballen en enkele corners alsnog de gelijkmaker te forceren, maar de achterhoede van Merefeldia gaf geen krimp. Aan de andere kant liet het zelfs na om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo waren er kansen voor Sten, Tom, Sjors en Kevin, maar de uitblinkende doelman van DESM liet zich geen tweede maal passeren. Zo stapte Merefeldia met de derde overwinning op rij van het veld.

Volgende week gaat M19-1 op bezoek bij Born, een belangrijke wedstrijd voor de eerste plaats in periode 2, aanvang 15.00 uur.