Zwaarbevochten overwinning Merefeldia 19/1

24 november 2018 14:30

Scheidsrechter

Wouter Velings

Onbekend

Merefeldia 19/1 heeft voor de derde keer op rij gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen DESM bleef het lang spannend, maar uiteindelijk trok Merefeldia met 3-1 aan het langste eind. Makkelijk was het niet, ondanks het feit dat DESM pas één keer had gewonnen. De Weertenaren beten flink van zich af en creëerden diverse kansen. Maar in het benutten hiervan was Merefeldia de betere en dat is een belangrijke voetbalkwaliteit.

Beide teams werkten keihard voor een goed resultaat en zo ontstond er een heel open wedstrijd. Merefeldia probeerde verzorgd op te bouwen, terwijl DESM de voorkeur gaf aan lange ballen op de twee spitsen. Omdat de middenvelders heel snel bijsloten, creëerden ze diverse kansen, de eerste al na vier minuten. Helaas voor de gasten stond het vizier van de aanvallers niet zo goed afgesteld.  Merefeldia antwoordde met een gevaarlijk schot van Tim, maar even later moest Dirk alle zeilen bijzetten om een treffer te voorkomen.
In de 23e minuut was het wel raak voor de thuisclub. Met een fraaie kopbal zette Job zijn team op een 1-0 voorsprong. Net voor de pauze was Dirk heel dichtbij 2-0, maar zijn kopbal ging rakelings over.

In de tweede helft zorgde DESM opnieuw voor het eerste gevaar, maar ook nu zonder succes. Na ongeveer een uur spelen, mocht Tim voor een corner aanleggen. Hij zette de bal prima voor het doel en de keeper wilde de bal over de lat tikken. Helaas voor hem, sloeg hij de bal in het eigen doel en dat betekende 2-0. Even dacht Merefeldia op rozen te zitten, maar de gasten dachten hier anders over. Keeper Jeroen moest aan de noodrem trekken, maar op een uitstekende vrije trap had hij geen antwoord.

Door de snelle aansluitingstreffer voelde DESM aan, dat er misschien nog wel meer in zat. De druk op Merefeldia nam toe, maar met een uitstekende teamprestatie werd erger voorkomen. Vijf minuten voor tijd besliste Brandon met een rake treffer de wedstrijd in het voordeel van Merefeldia. Ook na 3-1 gaf DESM zich nog niet gewonnen, maar Jeroen liet zich niet meer passeren.

Een belangrijke zege, op basis van een uitstekende teamprestatie en het beter benutten van de kansen. Voor DESM resten complimenten, het is nog even wachten op de broodnodige punten. Merefeldia stijgt naar de achtste plaats.

Volgende week zaterdag staat om 14.15 uur de uitwedstrijd tegen FC Oda op het programma, de nummer 9 in de rangschikking.