1 juni 2019 14:30

Scheidsrechter

van Sambeeck

Onbekend

M 19-1 is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. Na een kansloze 4-0 in de eerste helft, herstelde M 19-1 zich echter uitstekend en kwam zelfs nog even terug in de wedstrijd. Maar uiteindelijk vloeiden de krachten weg in de brandende zon….

Merefeldia ging naar Bladel met de intentie om de huid zo duur mogelijk te verkopen en geen verstoppertje te gaan spelen, nacompetitie behalen was immers al een grote verrassing. In hoofdklasse H ging Wilhelmina Boys uit Best er vorige week met het kampioenschap vandoor en moest Bladella genoegen nemen met plek 2 en nacompetitie spelen.

De Brabanders bleken aanvallend een sterk team te bezitten. Nummer 9 en beide buitenspelers waren echte handenbinders. Bovendien was de grote nummer 15 op het middenveld een uitstekende chauffeur voor het team. Achterin was het beduidend minder met zelfs een zwakke keeper in het doel.

De wedstrijd bleek trouwens al heel vroeg begonnen te zijn…. Bij aankomst op het sportpark werd Merefeldia meteen onaangenaam verrast. Zonder tegenbericht vooraf zou de wedstrijd, op verzoek van beide trainers van Bladel, op een bijveld worden gespeeld. Het bleek een kunstgrasveld te zijn met donkere lijnen, die amper te zien waren. Helaas keurde het neutrale arbitrale trio deze onsportieve beslissing goed, terwijl de grasmat van het hoofdveld er prima uitzag. Bovendien was er een tribune voor de aanwezige toeschouwers, nu moest iedereen een plek kiezen in de bloedhete zon. Jammer, want een wedstrijd voor de nacompetitie verdient een betere ambiance!

Merefeldia had besloten om zich niet in te graven, maar meteen druk naar voren te zetten. Helaas leidde onnodig balverlies binnen twee minuten al tot de openingstreffer voor de thuisclub. Merefeldia antwoordde met schoten van Roel en Tim K, maar beide pogingen leverden niets op. Na een kwartier ontsnapte Merefeldia toen de bal op de paal belandde en keeper Jeroen met de voet redding moest brengen.

In de 23e minuut kreeg Brandon een mooie kans om de stand gelijk te trekken. Na uitstekend voorbereidend werk van Bjorn en Kevin kreeg hij de bal echter niet in het doel. Hierna volgde de eerste drinkpauze en een dramatisch tweede deel voor M19. Binnen het kwartier voerde Bladella, met wervelend voetbal van de aanvallers, de score op naar 4-0. De verdedigers werden even zoek gespeeld, een debacle dreigde. Merefeldia kreeg in deze fase slechts één kans, Sjors raakte de paal na een fout van de keeper.

In de rust viel er het nodige te bespreken…. Conclusie: M19-1 wilde zich niet gewonnen geven en zou ondanks de hitte gaan strijden voor een beter resultaat. Met een paar omzettingen kon het team beter anticiperen op Bladella, het middenveld werd beter bezet, er kwam meer druk op de matige verdediging van de Brabanders. Met succes, binnen de minuut kopte Raf een vrije trap van Bjorn binnen. Vijf minuten later scoorde Kevin nummer twee, na een pass van Raf. Bladella was even de weg kwijt en moest achteruit. Twee minuten later had Sjors het nog spannender kunnen maken , maar zijn kopbal uit een voorzet van Tim K verdween in de handen van de keeper.

Bladella probeerde zich te herstellen en met succes. Na een kwartier nam Bladella het heft weer in handen. Eerst tikte keeper Jeroen de bal net over de lat. Daarna volgden twee corners op rij, waarbij Bjorn de bal helaas in eigen doel werkte. Merefeldia reageerde meteen, helaas werd een treffer van Raf wegens buitenspel geannuleerd.

Het spel golfde op en neer en M19 bleef knokken voor een nieuwe aansluitingstreffer. Na 34 minuten was het echter definitief over, toen een actie door het hart van de verdediging succesvol werd afgerond. Net voor tijd scoorde Kevin nog 6-3 na een assist van Sjors.

Bladella stapte terecht als winnaar van het veld en gaat zich opmaken voor een tweestrijd met Oirschot Vooruit, met als inzet een finaleplaats.

Merefeldia heeft zich vandaag in Bladel kranig geweerd. Ondanks een grote achterstand bij rust, wisten de geelzwarten prima terug te komen. De tweede helft werd zelfs gewonnen van een heel efficiënt team met enkele aanvallende toppers.

M19-1 heeft een prima seizoen gedraaid en boven verwachting gepresteerd. Bovendien hebben acht spelers hun debuut gemaakt in Merefeldia 1. Dikke complimenten voor iedereen, Merefeldia 19-1 is een echt TEAM. Dat bleek ook op de aansluitende afscheidsavond, waarbij tot in de kleine uurtjes feest werd gevierd. Veel succes allemaal in het nieuwe seizoen!