Sterk Merefeldia dient DESM eerste nederlaag toe

12 oktober 2014 0:00

Na twee gelijke spelen heeft Merefeldia zich herpakt. Merefeldia's eerste wedstrijd op sportpark 'de Moeësdiêk' betekende DESM's eerste nederlaag. Na een uitstekende wedstrijd stond het scorebord na 90 minuten op 0-3.

Na een moeizame openingsfase waar het voor beide ploegen even zoeken was, kwam het verwachtte spelbeeld uit. DESM liet zich inzakken tot eigen 16, hoopte er met vlijmscherpe counters uit te komen en liet Merefeldia het spel maken. Merefeldia speelde een verzorgd positiespel en zocht geduldig naar de opening in de defensie. Deze werd in minuut 23 gevonden, Maikel Hermans kwam gevaarlijk door aan de rechterkant, maar zijn voorzet werd vakkundig verwerkt. Uit de hierop volgende corner liet, de alom geprezen luchtmacht van DESM, zich foppen door Ivo de Bruin die de hoekschop van Huub Vonken met zijn borst tot doelpunt promoveerde. 0-1. Merefeldia hield DESM op eigen helft en bleef de aanval zoeken. 10 minuten na het doelpunt had de bal zomaar op de stip gemogen. Twee maal in één minuut liet de uitstekend leidende Mulder zich niet verleiden de bal op de stip te leggen. Een handsbal en een overtreding op Stijn Huijsmans werden weggewoven door de leidsman. Na de rust probeerde DESM het spelbeeld te veranderen door meer vooruit te spelen, wat ruimte betekende voor de Nederweertenaren. Hiervan profiteerde Merefeldia in eerste instantie niet. Na een goede opening naar rechts van Niek Hoeben kreeg 'uitblinker' Koen van den Beucken de bal, die op zijn beurt de bal richting de instormende Ken Boonen gaf, maar deze zag zijn poging nipt naast het doel verdwijnen. Een minuut later profiteerde Merefeldia wél optimaal. Van den Beucken werd ditmaal door Huijsmans diep gestuurd aan de rechterkant, ditmaal ging hij voor eigen succes en joeg de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. 2-0. Met deze stand zat de formatie van Eric Caasenbrood op rozen. Toch had DESM het 5 minuten na de 2-0 spannend kunnen maken. Joey Donkers verscheen oog in oog met doelman Wulms na een splijtende pass van oud-gediende Raimondo Congiu, maar schoot de bal in het zijnet. Een kleine 10 minuten voor tijd maakte jongeling Sven Gommers aan alle twijfel, indien deze er nog was, een einde. Hermans stuurde Gommers diep, die op kracht zijn tegenstander te sterk was. Eenmaal in de Weerter 16 gekomen stuurde hij keeper Deben en verdediger Rietjens vakkundig het bos in met een fluwelen kapbeweging. In eerste instantie wist de doelman de inzet nog te pareren maar in de rebound bleef Gommers rustig en schoof de bal in een lege hoek. 3-0. Een minuut voor tijd viel een vrije trap van Ralph Wulms nog op de lat. Maar echt gevaarlijk werd DESM niet. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld zonder kaarten of blessures. Door de overige resultaten in 4D staat Merefeldia momenteel weer op plaats 1. De volgende keer dat Merefeldia aan mag treden is 26 oktober tegen kerkdorp Leveroy, dat nog puntloos is. Het geniet door recente bekerresultaten eerder dit seizoen van een vrij weekend.

DESM - MEREFELDIA 0-3 (0-1)