15 oktober 2014 0:00

NULL

Merefeldia VR1 - Baarlo VR1

Dinsdag 14 oktober 2014

Vandaag stond het duel tegen de vierdeklasser Baarlo voor de dames van Merefeldia op het programma. Deze wedstrijd speelden we omdat we een ronde verder gekomen waren in de strijd om de beker. De afgelopen twee bekerwedstrijden waren niet gemakkelijk, maar werden vol overtuiging door ons gewonnen.

Om zeven uur ging het eerste fluitsignaal van Flip. Het eerste half uur kregen beide partijen geen echte kansen. Na ongeveer 25 minuten kreeg een speelster van Baarlo een gele kaart. Ze moest tien minuten van het veld. Dit zorgde voor een paar kleine kansjes van ons.

Toen de speelster van Baarlo na ongeveer acht minuten besloot om het veld op te lopen, maakte Joany een overtreding op een doorgebroken speelster van Baarlo. Niet de speelster van Baarlo mocht haar tien minuten uit gaan zitten op de bank, maar het was Joany die richting de zijlijn mocht vertrekken. Dit zorgde ervoor dat we de grip op ons spel verloren. In de 33e minuut maakte Baarlo dan ook de 0-1 en in de 40e minuut de 0-2. De rust gingen we in met een 0-2 achterstand.

De tweede helft begonnen we een stuk beter. In de 50e minuut maakte Joany haar gele kaart helemaal goed. Nadat ze eerst de bal op de lat schoot, kopte ze hem hierna goed in: 1-2! Hierna speelden beide teams stabiel.

In de 65e minuut was het helaas weer Baarlo die het net wist te raken. Een 1-3 achterstand leek steeds moeilijker weg te poetsen. Dit veranderde weer in de 75e minuut. Maddie schoot de bal goed op goal, maar de keepster bokste de bal weg. Rianne, speelster van Merfeldia MB1, deed vandaag voor het eerst met de dames mee, net als haar teamgenoot Jenny. Rianne stond goed op te letten en schoot de bal erg goed in. Een 2-3 achterstand, het kon nog en we hebben goed gevochten.

Helaas besloot de scheidsrechter in de 81e minuut Baarlo een onterechte penalty te geven. Kiki kwam goed uit haar goal en richtte zich volledig op de bal. Toen zelfs de directe tegenstandster van Kiki aangaf dat zij degene was die fout was, was het voor ons extra zuur. Helaas zag de scheidsrechter dit anders en de bal ging op de stip. De speelster van Baarlo schoot de bal binnen. We wisten geen antwoord meer te geven op deze 2-4 achterstand en dit werd dan ook de einduitslag.

Voor ons zit het bekerprogramma er op. Zondag 19 oktober staat een oefenwedstrijd tegen RKHVC VR1 op het programma. Jullie zijn om tien uur allemaal uitgenodigd in Nederweert.