2 november 2014 0:00

NULL

Zondag 2 november 2014

Merfeldia VR1 - MMC Weert VR1

Om tien uur vanochtend trapten de dames van Merefeldia weer af. Dit keer stond de derby tegen MMC Weert op het programma. De laatste wedstrijd tegen MMC Weert is al een tijdje geleden, maar deze wedstrijd verloren we toen. Ook in de zaal zijn we deze dames al eerder tegen gekomen en ook toen maakten zij het ons lastig. Vandaar dat we wisten dat het vandaag oppassen geblazen werd.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, ongeveer dertig seconde, en het bleek al dat we op moesten gaan letten. De tegenstandster van Ellen liet zien dat ze er was en trapte vol op haar enkels. Dit had al een gele kaart mogen zijn, maar de scheidsrechter liet deze kaart achterwege. Helaas liet de scheidsrechter wel meer overtredingen die in deze wedstrijd door MMC werden gemaakt onbestraft, maar dit terzijde.

In de vierde minuut kwam de eerste genadeklap en MMC scoorde de 0-1. We leden veel balverlies en dit doelpunt had MMC eigenlijk helemaal verdiend. We werden met de neus op de feiten gedrukt en wisten dat de bal in ons bezit moest blijven.

Gelukkig wist Carlijn hier in de 14e minuut antwoord op te geven. Aan de rechterkant van het veld kreeg Carlijn de bal, maar er kwam geen aanspeelpunt. Ze besloot te schieten. Hoe ze het deed, weet niemand, maar de bal zat er in! 1-1! We konden weer wat ademhalen.

In de 19e minuut van de wedstrijd bleek opnieuw dat MMC feller was dan ons en ze scoorde de 1-2. Ook deze goal had niet hoeven zitten en opnieuw werden we met de neus op de feiten gedrukt. Gelukkig wist het Lotte-duo hier al vrij snel, in de 21e minuut, antwoord op te geven. Lotte Wullems nam een perfecte corner die Lotte Geraats in de kruising kopte. Deze wereldgoal zorgde ervoor dat het spel weer gelijk stond.

Hierna konden we ons spel een beetje oppakken. Ook nu wisten we niet altijd de bal in ons bezit te houden, maar we zorgden er in ieder geval ook voor dat er geen tegendoelpunten vielen. Op slag van rust zorgde Lotte Geraats ervoor dat we richting de kleedkamer konden gaan met een 3-2 voorsprong.

De tweede helft startten we veel beter dan de eerste helft. We hadden meer balbezit, er werd beter gespeeld en de dames van MMC raakten uitgeput. Lotte Wullems was de eerste die hier gebruik van wist te maken en in de 57e minuut van de wedstrijd viel dan ook het eerste doelpunt van de tweede helft. 4-2! Daarna was het Maddie die in de 62e, maar ook in de 68e minuut, ervoor zorgde dat de teller op 6-2 kwam te staan.

MMC bleef vechten. Ze gaven nog niet op, terwijl ze wisten dat de wedstrijd niet meer gewonnen kon worden. Door deze vechtlust van MMC werd in de 85e minuut beloond door een eigen doelpunt van ons. 6-3... Dit had natuurlijk niet gehoeven, maar dit doelpunt willen we snel vergeten en we willen er vooral niet aan herinnerd worden ;-).

De einduitslag van de wedstrijd bleef 6-3. Opnieuw een gewonnen wedstrijd. Volgende week staat het uitduel tegen DESM VR1 gepland. Alweer een derby die gewonnen moet worden. In het bekerprogramma hebben we tegen DESM gespeeld en gewonnen, maar ze waren zeker sterk en we gaan ervan uit dat ze uit zijn op revenge. Om 11.30u zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd op het sportpark van DESM om deze spannende westrijd te komen aanschouwen.