Merefeldia deelt de punten in doelpuntrijk duel met Linne

9 november 2014 0:00

Merefeldia heeft een punt overgehouden aan het duel met Linne. In een open wedstrijd, waarin Merefeldia voetballend de betere was, werden de doelpunten eerlijk verdeeld.

Dat het een vermakelijke ontmoeting tussen beide ploegen ging worden werd in de openingsfase meteen duidelijk. Na een misser van doelman Brouns wist Koen van den Beucken niet te profiteren. Een minuut later schoot een bal onder de voet door van een verdediger, maar wederom reageerde Merefeldia niet attent genoeg. Aan de andere zijde werd Linne ook gevaarlijk. Na 10 minuten verscheen Nick Meeuwissen in de zestien-meter. Het schot dat hij loste verdween maar rakelings naast het doel van doelman Looijen.

Na een kwart wedstrijd profiteerde Merefeldia wel optimaal. Niek Hoeben stuurde Stijn Huijsmans diep aan de linkerkant. Hij wachtte geduldig totdat hij aanvoerder Jack Vonken aan zag komen lopen op de rand van het strafschopgebied. Huijsmans gaf de bal terug, waardoor Vonken beheerst binnen kon schuiven: 1-0.

Het volgende hoogtepunt duurde even, maar de laatste vijf minuten voor rust werd dit ruimschoots goed gemaakt. Een hoekschop van Luc Louisse belandde op het hoofd van Nick Meeuwissen. Hij gaf de bal genoeg richting en kracht mee en zag de bal tegen de touwen eindigen: 1-1. Het antwoord van Merefeldia liet niet lang op zich wachten. Een minuut later werd vanaf de aftrap Huub Vonken diep gestuurd aan de linkerkant. Ook Vonken bleef rustig kijken en zag Koen van den Beucken richting eerste paal sprinten. Vonken bediende Van den Beucken op maat en liep zo de 2-1 binnen. Een reactie daar weer op duurde ook niet lang. In de blessuretijd van de eerste helft werd tijdens een standaardsituatie wederom Nick Meeuwissen gezocht en gevonden. Weer ontglipte hij aan de aandacht van de Nederweerter verdediging, waarna hij de ruststand op 2-2 bepaalde.

Na de rust liet Linne het spel aan Merefeldia en wachtte behoudend op een tegenaanval. Dit lukte goed. Een kwartier na rust profiteerde het wéér van een standaardsituatie. Opnieuw was het Nick Meeuwissen die een voorzet op zijn hoofd zag belanden. Hij verschalkte Looijen voor de derde maal en zorgde voor een 2-3 tussenstand.

Merefeldia rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Waar enkele individuele acties weinig rendement opleverde, werd de vroege voorzet van Maikel Hermans wel tot doelpunt gepromoveerd. Stijn Huijsmans verscheen bij de tweede paal en bleef koel oog in oog met Brouns: 3-3. Assistent-scheidsrechter Linssen uit Linne probeerde het doelunt nog met een vlagsignaal voor buitenspel te annuleren. Scheidsrechter Laarhoven had zich echter uitstekend opgesteld en zag dat dit een geldig doelpunt was.

In het vervolg van de wedstrijd hadden beide ploegen de overwinning naar zich toe kunnen trekken. Toch was de gevaarlijkste kans voor Merefeldia. Jack Vonken kreeg de bal vanaf de linkerkant voor zijn 'foute' rechtervoet. Hij aarzelde niet en vuurde richting doel. Brouns zag de bal van ver aankomen en verwerkte hem ter nauwernood tot hoekschop.

Doordat Maarheeze gisteren in de derby met Budel de volle buit wist te pakken staat het nu alleen aan kop. Merefeldia volgt op een gedeelde tweede plaats met DESM, alleen heeft het een beter doelsaldo. Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma. Het eerstvolgende duel is op 23 november. Dan gaat Merefeldia op bezoek bij SV Budel.