15 november 2014 0:00

NULL

Op deze druilerige zaterdagmorgen staat een uitwedstrijd tegen FC Oda E2 op het affiche. De afgelopen weken zijn qua resultaat en spel iets te teleurstellend geweest omdat we weten dat het veel beter kan. We moeten vandaag Marijn missen omdat hij onze vrienden bij de E3 uithelpt.

In het kleedlokaal wordt de tactiek doorgenomen: linies goed aansluiten, mee verdedigen, duels winnen, inzet, balletje laten rondgaan ...... eigenlijk teveel van het goede, maar ze zijn het er allemaal over eens, vandaag gaan we winnen ! En  Joost is jarig geweest, dus ook nog effe hiep hiep hoera zingen !

De warming-up gaat goed, Luuk is onze captain en na het uitwisselen van de beleefdheden kan de wedstrijd beginnen. We hebben een geduchte tegenstander met enkele balvaardige spelers. Met veel strijd en inzet worden hun aanvallen in de kiem gesmoord. Stan en Thijs geven hun geen kans, sterker nog zij schuiven regelmatig in om het middenveld te versterken. Dat willen we zien, jongens. Thijs, met een verwoestend schot à la Koeman, probeert het enkele malen heel verdienstelijk van enige afstand. Want ja, ook dat hebben we in het kleedlokaal gezegd, schieten, het gras is nat !

Ons goede spel wordt de 1e helft helaas niet bekroond met een doelpunt, sterker nog, we komen onterecht met 1-0 achter door een intikkertje bij een corner; da's balen. Wat nog meer balen is, is dat onze keeper Merijn, die een puike 1e helft keept, erg veel last krijgt van een blessure zodat hij niet meer verder kan. Gelukkig neemt onze aanvoerder Luuk zijn verantwoordelijkheid en doet de keepershand-schoenen aan. Knap hoor !

Na de ranja en een peptalk gaan we zonder wissels de 2e helft in. Het worden onze beste 25 minuten van het gehele seizoen. Op het middenveld bikkelen Zep en Sepp er op los. Duels worden gewonnen en gelijk worden onze spitsen Tijn en Jesper aangespeeld. Tijn kapt en draait, vooral met links, schiet veelvuldig op doel maar de keeper wil maar niet wijken. Ook Jesper zoekt regelmatig zijn mannetje op en heeft bijna succes, bijna .... Het hele spel vindt plaats op de helft van FC Oda E2. Zij komen er nauwelijks meer uit door ons goede positiespel, maar vooral onze felheid in de duels.  Na een mooi schot van Tijn maken we toch de meer als verdiende 1-1 en eigenlijk doen we ons met deze eindstand nog tekort.

Maar belangrijker is dat we hebben laten zien dat we "het" kunnen. Een groot compliment aan allemaal !