Facebook Toestaan Niet toestaan

Merefeldia verspeelt kostbare punten

8 maart 2015 0:00

Op bezoek bij Leveroy is Merefeldia niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Vlak voor rust zorgde Ivo de Bruin voor een 0-1 voorsprong. Tien minuten voor tijd tekende Bart Cillekens voor de 1-1. Ondanks het dure puntverlies loopt Merefeldia een punt uit op haar naaste belagers.

Het spelbeeld in de tweede ontmoeting tussen Leveroy en Merefeldia leek veel op die van de heenwedstrijd in Nederweert. Leveroy parkeerde 'de bus' voor het doel. Merefeldia had het meeste de bal en moest het spel maken. Het vinden en maken van ruimtes tussen de linies bij Leveroy bleek een lastig karwei. De formatie van Eric Caasenbrood had alle moeite om gevaarlijk te zijn voor het vijandelijke doel. Enkele vroege voorzetten werden vakkundig verwerkt en voetballend dreven ze het gevaar steeds verder van het doel weg. Het duurde tot een minuut voor het rustsignaal voordat Merefeldia eindelijk het gaatje wist te vinden. Bij twee schoten kreeg Leveroy er nog een been tussen. Maar op de kopbal van Ivo de Bruin hadden ze geen antwoord. Op een voorzet van Maikel Hermans was De Bruin er als de kippen bij. Hij kopte de bal beheerst onder doelman Ralf Verlaek door en tekende voor de 0-1.

Na de rust volgde in het begin hetzelfde spelbeeld. De rood-witten loerden op de spaarzame uitvallen en liet Merefeldia het spel maken. Wederom was het moeilijk doorkomen. Leveroy kreeg dan toch haar momenten. Een kwartier na rust kwam Joep Peeters gevaarlijk door de defensie in het strafschopgebied. Hij speelde de bal iets te er voor zich uit, waardoor doelman Wulms kon pareren. Leveroy kreeg meer vertrouwen en kreeg geloof in een goed resultaat.

Met nog een kwartier op de klok kregen de gastheren wederom een kans. Een voorzet aan de rechterkant viel over iedereen heen en kwam prompt voor de voeten van Roel Marcus. Deze leverde een goed schot in de lange hoek. Wulms stond aan de grond genageld, maar zag tot groot geluk de bal naast het doel vliegen.

Tien minuten voor tijd werd de ongeschreven voetbalwet werkelijkheid. Wanneer je de wedstrijd zelf niet beslist, valt hij aan de andere kant. Leveroy mocht aanleggen voor haar vijfde corner van de wedstrijd. Bart Cillekens kwam van achteruit aangestormd. Met een prachtige zweefduik was hij de gehele verdediging te snel af en kopte de bal snoeihard binnen in de kruising: 1-1.

Met een alles-of-niets offensief probeerde Merefeldia nog iets te forceren. Maikel Hermans werd tot tweede spits gebombardeerd en er werd veelal de lange bal gespeeld. Helaas kwam het energie en effectiviteit te kort in de resterende tijd, waardoor het dure puntverlies een feit werd.

Merefeldia behoudt haar koppositie doordat de nummer twee, drie en vier allen niet wisten te winnen. DESM verloor op bezoek bij MMC Weert, Linne won van Maarheeze en Budel kwam niet verder dan een gelijkspel bij Brevendia. Volgende week is er geen programma. De volgende wedstrijd staat gepland op 22 maart. Dan komt Brevendia naar Nederweert.