Merefeldia houdt titelrace levend

26 april 2015 0:00

Merefeldia heeft de uitwedstrijd tegen FC Cranendonck winnend af weten te sluiten. Na een saaie eerste helft en een spannende tweede zorgde Huub Vonken een kwartier voor tijd voor de beslissing.

De eerste helft was niet om over na huis te schrijven. Het voetbal was van dermate laag niveau dat zelfs de kansenteller op één bleef steken. Een aanval over vijf schijven belandde voor de voeten van aanvoerder Jack Vonken. Hij probeerde de bal in de lange hoek te krullen, maar zag zijn inzet naast het doel verdwijnen.

Na rust werd het voetbal er niet veel beter op. De strijd en inzet daarintegen ging flink omhoog. Door het geloof van de spelers ontstonden er zowaar kansen voor beide doelen. Twintig minuten na rust speelde Erik van den Hurk zich vrij. Hij passeerde zijn directe tegenstander Bart Boonen en schoot onmiddellijk richting doel. Zijn schot was hard, maar mistte de richting en verdween voorlangs.

Er ontstond aan beide kanten meer ruimte en het was wachten op de ploeg die daar het eerste van profiteerde. Een kwartier voor tijd bleek Merefeldia in dezen de gelukkigste. Het waren wederom de gebroeders Vonken die elkaar gemakkelijk vonden. Jack stuurde jongere broer Huub aan de linkerkant de diepte in. Huub snelde voorbij de verdediging en kwam oog in oog met doelman Bart Verhoeven. Hij schoof de bal erg koel onder de doelman door en zorgde zo voor de 0-1.

De klok gaf de negentigste minuut aan waarna de zege toch nog in gevaar leek te komen. Een warrig leidende scheidsrechter van Veenendaal floot voor de zoveelste maal voor een overtreding tegen Merefeldia. De voorzet van Wouter Coninx kwam op het hoofd van Rob Slenders. Hij kopte de bal knap richting doel. Tot alle geluk van alle geel-zwarten viel de bal op de buitenkant van de paal en was uitblinker Koen Lenders er attent bij om een eventuele rebound onschadelijk te maken.

In de slotminuut van de wedstrijd liet Wouter Coninx zich nog even gaan. Hij trapte onnodig na op Jack Vonken en kon voortijdig de kleedkamers opzoeken. De daarop volgende vrije trap zorgde er nog voor dat Dre de Leest nog aan de noodrem moest trekken. Leidsman van Veenendaal durfde het echter niet aan een tweede rode kaart te trekken. Een kort genomen vrije schop kwam voor de voeten van invaller Sven Gommers. Zijn inzet verdween in het zijnet, waardoor de 0-1 eindstand een feit werd.

Doordat koploper DESM geen misstap maakte thuis tegen Brevendia blijven de drie punten achterstand onveranderd. Achtervolger Maarheeze is definitief afgehaakt na een verlies tegen MMC. Volgende week gaat DESM op bezoek bij SV Budel. Alleen een overwinning van Budel kan er voor zorgen dat Merefeldia een beslissingswedstrijd uit het vuur kan slepen. Dan moet het zelf wel winnen thuis van Heythuysen.