Merefeldia met goed gevoel de nacompetitie in

3 mei 2015 0:00

Merefeldia heeft vanmiddag geen spaan heel gelaten van Heythuysen. Met 1 doelpunt tegen en 8 doelpunten voor werd het publiek de grote winnaar deze middag.

De wedstrijd kende een flitsende start. Merefeldia liet direct duidelijk merken dat het de druk richting DESM op wilde voeren door goed uit de startblokken te komen. Binnen de minuut claimde de geel-zwarten al een strafschop na vermeend hands. Scheidsrechter Van der Ven wilde daar echter niets van weten en liet doorspelen. Enkele tellen later was het wel raak. Een voorzet vanaf de linkerkant van aanvoerder Jack Vonken belandde op het hoofd van Koen Vaas, die hem uiterst rustig binnen knikte: 1-0.

De toon voor de wedstrijd was gezet. Nauwelijks bekomen van het eerste doelpunt, was het tweede doelpunt al te noteren. Een minuut na de openingstreffer viel de bal op de rand van de zestien-meter voor de voeten van centrale verdediger Mark Smolenaers. Met een bekeken schot in de bovenhoek tekende hij al vroeg voor de 2-0.

Binnen de tien minuten speeltijd mocht er voor een derde keer gejuicht worden in Nederweert. Het was wederom de mee ingeschoven verdediger Smolenaers die de bal op een presenteerblaadje kreeg van aanvaller Huub Vonken. Hij tekende voor zijn tweede van de middag en de derde Nederweertse treffer: 3-0.

Met nog steeds geen kwartier op de klok leek het kruit nog niet verschoten. Koen van den Beucken kwam aan de rechter flank door en bediende collega aanvaller Huub Vonken op maat, die op zijn beurt met het hoofd kon aantekenen voor de 4-0.

De storm van Merefeldia ging deels liggen en de wedstrijd speelde zich in het verloop van de eerste helft vooral op het middenveld af. De formatie van Eric Caasenbrood bleef de overhand houden en gaf verdedigend niets weg. Op slag voor rust sloeg de ploeg in het geel-zwart nog eenmaal toe. Een corner van Koen van den Beucken kwam voor de voeten van Ivo de Bruin die zonder aarzelen uithaalde: 5-0.

Na de rust leek Merefeldia's grootste drang tot scoren over. Heythuysen hield een kwartier stand, totdat er een tandje bij werd geschakeld. Huub Vonken kreeg een vrije trap, die op slinkse wijze door broer Jack diep werd gespeeld op Ken Boonen. Oog in oog met doelman Jeurninck faalde hij niet: 6-0.

Diezelfde Ken Boonen zorgde ervoor dat Heythuysen toch nog tot scoren kwam deze middag. In al zijn ijver en werklust probeerde hij slordig balverlies op het middenveld te corrigeren. Dit deed hij echter door zijn tegenstander op onreglementaire wijze te vloeren waarna Glen Versluis aan mocht leggen voor een strafschop: 6-1.

Het slotakkoord was voor Merefeldia. De aan de rechterkant diep gestuurde Fahim Shakib zag, de in zijn ooghoek verschenen, Koen Vaas vrij voor het doel staan. Met een balletje breed bood hij de boomlange spits een niet te missen kans: 7-1.

Twee minuten later werd het laatste hoogtepunt tentoongesteld aan het Nederweertse publiek. Waar hij zojuist de afmaker was, was hij nu de aangever. Koen Vaas speelde zichzelf vrij in de vijandelijke zestien-meter. Ook hij had een balletje breed in petto en gaf zo Huub Vonken een niet te missen kans. Ook hij mistte niet en zorgde voor een 8-1 eindstand.

Doordat DESM geen misstap maakte in en tegen Budel, mag het zich kampioen van de vierde klasse D noemen. Merefeldia neemt de daarmee vervallen periodetitel over en zal daardoor aankomende zondag aantreden tegen Sporting Sittard dat een derde plaats veroverde in de vierde klasse C.

Merefeldia feliciteert DESM met het behaalde kampioenschap en wenst de club alle succes toe in de derde klasse.