Merefeldia houdt kansen Lindenheuvel levend

16 mei 2010 0:00

Merefeldia heeft haar eerste wedstrijd in de nacompetitie gelijk-gespeeld. In Geleen einigde het treffen met Rkfc Lindenheuvel door twee vrije trappen in 1-1. Jeroen Willekens scoorde voor rust, Otto Ernst bracht de thuisclub diep in de tweede helft langszij. Donderdag om 19:00 uur volgt de return in Nederweert.

Lindenheuvel-01

Keeper Wishaupt is onzeker, Harts en Van Kempen profiteren niet.

Een terugwedstrijd die nog alles open laat. Merefeldia verzuimde zondagmiddag definitief afstand te nemen van de opponent uit de 4e klasse C. Te veel kansen werden om zeep geholpen of onschadelijk gemaakt door reservedoelman Luc Wishaupt.

Maurice Niesten en Jos Moelands (#14).

Na vijf minuten laten Maurice Niesten en Tim Poell een aardige combinatie zien, waarbij Robby Harts wordt bereikt. Vanaf de elf-meterstip schiet de Belg uit de draai naast. Enkele ogenblikken later is Errol van Kempen gevaarlijk na een vrije trap van Jack Vonken. Doelman Wishaupt tast mis, maar ook Van Kempen raakt het leer niet perfect: doeltrap. Na tien speelminuten is de grootste mogelijkheid voor Ken Boonen. Maurice Niesten stuurt Raimondo Congiu weg op de rechterflank. Congius voorzet is goed, Ken Boonens kopbal ook, maar het geluk wat Merefeldia mist heeft de doelman van Lindenheuvel 3 wel.

Lindenheuvel-03

Doelman Luc Wishaupt is kansloos op de vrije trap van Jeroen Willekens.

Een vrije trap van Jeroen Willekens breekt de wedstrijd open. Luc Wishaupt is geklopt en Merefeldia heeft verdiend de leiding genomen. Een tweede vrije schop van Willekens enkele minuten later, is minder succesvol.

Lindenheuvel-04

Robby Harts (r) in duel met Robin Vranken.

Op het half uur is dan een moment voor Lindenheuvel. De net ingevallen Adriano Ricci speelt zich mooi vrij en brengt Otto Ernst in staat om te scoren. Zijn schot gaat rakelings voorbij het doel van Ruud Wulms. Later mist Ernst wederom een kans, wanneer hij ontsnapt aan Bart Boonen. In de volley schiet hij over.

Lindenheuvel-05

Luc Wishaupt zal de inzet van Ken Boonen pareren.

Even daarvoor sterft een mooie Merefeldia-aanval een stille dood. Een prachtige een-twee tussen Robby Harts en Ken Boonen eindigt in de handen van Luc Wishaupt. De vrij voor de doelman verschenen Boonen legt de bal af op Harts, maar de spits mist de bal. Vlak voor de pauze zijn de gasten weer dichtbij een verdubbeling van de score. Goed doorzetten van Maurice Niesten, Raimondo Congiu en Robby Harts levert een beste kans op voor Ken Boonen, maar ook nu is de vervanger van de geschorste doelman Meissen attent. Het laatste woord is aan de thuisclub, maar de vrije trap van Carlo Stolk gaat ruim naast het doel.

Lindenheuvel-06

Merefeldia haalt zonder schade de rust.

Lindenheuvel had aan vijftien minuten genoeg om bij te komen van de Nederweerter aanvalsdrang en was vastbesloten orde op zaken te stellen. Na tien minuten moet Wishaupt nog een keer heldhaftig optreden op een schot van Errol van Kempen, alvorens de storm gaat liggen.

Lindenheuvel-07

Hachelijke momenten voor het doel van Merefeldia.

De Zuid-Limburgers putten kracht uit de kleine en overbrugbare achterstand en men groeit langszaam terug in de strijd. Na een uur moet Thijs Doensen op de doellijn redding bieden na mistasten van Ruud Wulms.

Lindenheuvel-08

Ruud Wulms weet een bijna zekere treffer te voorkomen.

Merefeldia was dikwijls gewaarschuwd, maar toch bleef het lichte overtredingen begaan op de rand van het strafschopgebied. Een kwartier voor tijd verdwijnt een vrije schop nog naast het doel en niet veel later weet Ruud Wulms de bal net genoeg weg te tikken als Otto Ernst vrij voor hem opduikt.

Lindenheuvel-09

Bart Boonen houdt Otto Ernst van de bal.

Acht minuten voor tijd gebeurt het dan toch. Lindenheuvel komt langszij via Otto Ernst na een vrije trap van Rob Drossaert; het tegendoelpunt wat al enige tijd in de lucht hing.

Lindenheuvel-10

Lindenheuvel maakt gelijk via Otto Ernst.

Lindenheuvel-11

Het slotakkoord is voor Errol van Kempen.

Aanstaande donderdag ontmoeten Merefeldia en Rkfc Lindenheuvel elkaar opnieuw. Dan wordt er in Nederweert beslist wie het in de tweede ronde op mag gaan nemen tegen de winnaar van OVCS en Maarheeze.