Sportclub Susteren B1 - Merefeldia B1

5 september 2015 0:00

NULL

Merefeldia B1 haalt flink uit

Na overwinningen op Someren, Panningen en NWC volgde vandaag de eerste competitiewedstrijd.  In Susteren was Merefeldia duidelijk een maatje te groot voor de gastheren.

De geelzwarten startten heel voortvarend op het nieuwe kunstgras, al in de eerste minuut was het raak toen Jasper met een boogbal de keeper het nakijken gaf. Merefeldia creëerde vervolgens diverse kansen om de score uit te breiden, maar dat lukte pas in de 28e minuut toen Jean-Louis een voorzet van Gijs keihard afrondde. Even later waren beide spelers betrokken bij het derde doelpunt. Na twee lobjes achter elkaar kon de keeper alleen maar toekijken. Susteren kon er weinig tegenover stellen, alleen bij vrije trappen en een enkele corner moest keeper Michiel alert zijn.

Ook na rust bleef Merefeldia de bovenliggende partij, ofschoon Susteren wel probeerde om de bakens te verzetten. In de 6e minuut had het bijna succes, toen een vrije trap vanaf de zestien rakelings naast ging. Daarna waren er weer kansen voor Bram en Maiko, maar tot scoren kwamen ze niet.

Pas na een half uur spelen ging Susteren definitief door de knieën. Tot twee keer toe kon Gijs profiteren van het werk van anderen: Na een botsing tussen keeper en verdediger was een klein tikje voldoende, meteen daarna bekroonde hij goed doorzetten van Bram en Philip. Na deze vijfde treffer was er geen houden meer aan voor Susteren. Bram soleerde behendig door de verdediging en tekende voor 0-6. Even later kopte Jean-Louis een corner van Joeri uitstekend binnen en net voor tijd zorgde Gijs ervoor, dat ook Maiko zijn doelpuntje meepikte.

Al met al een mooie 0-8 overwinning, die bovendien geenszins is geflatteerd.