Merefeldia verliest in Sevenum

13 september 2015 0:00

Het goede begin van de competitie heeft geen vervolg gekregen in de tweede speelronde. In Sevenum bleek Sparta'18 na 90 minuten een maatje te groot voor Merefeldia: 4-0.

De eerste helft werd grotendeels gedomineerd door Sparta. Na het missen van 2 grote kansen, mede door toedoen van doelman Wulms, werd het in de 22ste minuut 1-0. Na balverlies aan de rechterkant kwam Sparta er razendsnelle uit met als gevolg dat Bart Schouten tegenover Wulms stond, die dit keer kansloos gelaten werd. Een aantal kansen voor Sparta volgden hierna, wat resulteerde in de 2-0 door Rob Peeters. Hij kwam na een vlot lopende aanval vrij voor de keeper te staan en schoof de bal beheerst binnen. Vrijwel direct na deze treffer liet Merefeldia van zich horen, Huub Vonken en Ken Boonen verschenen alleen voor de keeper van Sparta. De bal verdween in het doel maar werd afgekeurd wegens buitenspel. 2-0 werd de ruststand. Vlak na rust was er een periode dat Merefeldia meer grip op de wedstrijd kreeg en druk op Sparta kon uitoefenen. De 2-1 leek in de lucht te hangen, met Huub Vonken die er het dichts bij kwam. Hij kopte een voorzet van de rechterkant over het doel. In deze periode was het toch oppassen voor Merefeldia met tegenaanvallen van Sparta. Dit resulteerde in een aantal uitbraken die ternauwernood onschadelijk gemaakt werden. In de 81ste minuut kwam Sparta op 3-0 door een ongelukkig eigen doelpunt. Roy Vullings bracht in de laatste minuut de eindstand op 4-0 door een snelle tegenaanval af te ronden. Door dit verlies staat Merefeldia nog steeds op 3 punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen IVO op het programma, dat tot dusver 4 punten verzameld heeft.

SPARTA'18 - MEREFELDIA 4-0 (2-0)