Merefeldia B1 - SV Meerssen B1

11 oktober 2015 0:00

NULL

Merefeldia B1 schittert tegen Meerssen

Merefeldia B1 heeft de zegereeks  weer voortgezet. Na een gelijkspel in Hoensbroek waren de Nederweertenaren extra gemotiveerd om Meerssen met lege handen naar huis te sturen. In een levendige, sportieve wedstrijd werd het maar liefst 5-0, hiermee kwamen de Zuid-Limburgers nog goed weg.

Meteen na de aftrap trok Meerssen zich terug op eigen helft en liet het initiatief aan de thuisclub. Merefeldia startte fel, met snelle combinaties en veel beweging werd Meersen in een houdgreep genomen. Al in de allereerste minuut kwam Gijs in scoringspositie, maar zijn schot ging naast. Even later kwam de bal uitstekend voor, maar buitenspel voorkwam een doelpunt.

In de 6e opende Merefeldia de score, toen een prachtige voorzet van Joeri op het hoofd van Thijs belandde. Vijf minuten later waren beide spelers opnieuw succesvol, maar nu waren de rollen omgedraaid en mocht Joeri 2-0 scoren.

Meerssen probeerde de bakens te verzetten. Het team speelde zeker niet slecht, met verzorgd voetbal via het middenveld werden enkele goede aanvallen opgezet. Telkens was het eindstation de uitblinkende rechtsbuiten, maar linksback Kars, ook uitblinker, kwam meestal als winnaar uit het duel. Voor het doel schoten de aanvallers van Meerssen duidelijk tekort.

Na een half uur viel het derde doelpunt. Na voorbereidend werk van aanvoerder Philip, rondde Maiko stiftend af over de uitkomende keeper.

Na rust had Merefeldia de wedstrijd snel kunnen beslissen. Gelijk na de aftrap mocht Maiko op de keeper afgaan, maar met een reflex werd erger voorkomen. Vervolgens ging de doelman opzichtelijk in de fout door de bal aan Thijs te verliezen, maar zijn inzet ging naast.

In de 10e minuut was er gevaar voor het doel van Merefeldia, maar Michiel liet zich niet passeren. In de 18e minuut viel tenslotte de beslissing. Na een assist van Joeri liet Gijs met een lob de 4-0 in het doel ploffen. Merefeldia bleef doorgaan, zo soleerde Gijs de zestien binnen en loste een snoeihard schot op de paal. Gevolgd door een redding van de keeper op een inzet van Thijs.

In de 30e minuut ontsnapte Meerssen opnieuw aan een doelpunt, toen Maiko de bal keurig aflegde. Maar zowel de inzetten van Thijs als Gijs werden met kunst en vliegwerk geblokt.

Vijf minuten voor tijd ging de bal op de stip, toen sterke Thijs onreglementair werd gestopt in de zestien. Bram had geen enkele moeite met dit buitenkansje en tekende voor de eindstand 5-0.

Na afloop waren er diverse complimenten van Meerssen voor het uitstekende spel van Merefeldia, het speelde vandaag bij vlagen inderdaad grandioos.