Facebook Toestaan Niet toestaan

Ook B1 wint eerste periodetitel

31 oktober 2015 0:00

Dankzij een 4-1 overwinning op FC Geleen Zuid heeft Merefeldia B1 beslag gelegd op de eerste periodetitel. De geelzwarten gaan sinds de eerste speelronde aan kop in de hoofdklasse. De komende weken zal hun ware kracht blijken met wedstrijden tegen de nummers 2, 3 en 4 voor de boeg.

Gemakkelijk ging het vandaag niet tegen de middenmotor uit Zuid-Limburg. Het venijn zat 'em de eerste helft in de staart. Hoewel Maiko vlak voor rust met een mooi schot de 1-0 in de linkerkruising schoot, gingen beide teams toch nog met een gelijke stand rusten. FC Geleen Zuid benutte een vrije trap, welke onhoudbaar was voor keeper Michiel van Hulzen.

Ook na de pauze zocht Merefeldia geduldig naar openingen. Die kwamen er na een uur spelen. Philip Schreurs bracht zijn ploeg weer op voorsprong na een simpele intikker. De ban was gebroken, want snel volgde er meer doelpunten. Na een voorzet van Bram Meeuwissen kopte spits Jean-Louis Hassan raak (3-1) en niet veel later werd een mooie actie van Gijs Wullems beloond. Zijn schot op goal werd niet goed weggewerkt door de doelman van Geleen Zuid, waarna Bram Meeuwissen de 4-1 de uitslag bepaalde.

Door het winnen van de periodetitel verzekert Merefeldia B1 zich voor nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Het team van Louis van Hoof en Daan Vaes, vandaag overigens gecoacht door Wiek Vaes en Marcel Boelaars, gaat volgende week de koppositie proberen te verdedigen tijdens de derby bij Laar.