MMC Weert B1 - Merefeldia B1

15 november 2015 0:00

NULL

Merefeldia B1 overtuigend langs MMC

Merefeldia heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan bij concurrent MMC. In een rechtstreeks duel ging Merefeldia met een duidelijke 0-4 overwinning aan de haal en werd de tegenstander op vier punten gezet.

Meteen na het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter nam Merefeldia het heft in handen. Zo testte Gijs al in de tweede minuut de keeper met een hard schot in de benedenhoek. De toegekende corner werd door Thijs prima voor het doel gebracht en Jean Louis bracht zijn team koppend op 0-1. Even later moest keeper Michiel aan de andere kant een bal over de lat tikken, toen een van de verdedigers zich verkeek op een diepe pass.

Daarna golfde het spel in een vlot tempo op en neer, maar Merefeldia bleef het gevaarlijkst. Zo waren er kansen voor Gijs en Thijs, maar beide mikten te hoog.

In de 25e minuut waren beide spelers betrokken bij de 0-2. Aangever Tijs stelde Gijs in staat om een werkelijk fantastisch doelpunt te maken. MMC was nog niet van de schrik bekomen of nummer drie lag in de touwen. Met een slimme pass zette Gijs aanvaller Maiko in scoringspositie en daarna was het Jean Louis die heel alert reageerde en 0-3 aantekende.

MMC wankelde en na een half uur was Maiko dicht bij nummer vier, maar zijn inzet belandde op de lat. Net voor rust viel er eindelijk een kans voor MMC te noteren, maar de harde inzet ging naast.

Na rust speelde Merefeldia de wedstrijd gecontroleerd uit. De geelzwarten bleven het beste van het spel houden en gaven vrijwel niets weg.

In de 18e minuut werd de wedstrijd definitief beslist met de vierde treffer. Bram stuurde Jean Louis op avontuur en zijn voorzet werd door Thijs vallend binnen gegleden.

Merefeldia kreeg daarna nog enkele kansen, maar de echte scherpte was verdwenen. Al met al een uitstekende 0-4 overwinning met overtuigend voetbal van het hele team.

Zaterdag volgt een thuiswedstrijd voor de beker. Tegenstander is dan SHH uit Herten, spelend in de 4e divisie.