Facebook Toestaan Niet toestaan

Merefeldia B1 ZA - SHH B1 ZA

21 november 2015 0:00

NULL

Merefeldia B1 bekert verder Merefeldia B1 heeft de volgende bekerronde bereikt na een 4-2 overwinning op SHH, momenteel spelend in de onderste regionen van de vierde divisie. De thuisclub begon uitstekend en trok meteen na de aftrap het initiatief naar zich toe. Een schot van Jean Louis ging voorlangs en vervolgens werd een uithaal van Gijs door de uitblinkende keeper tot corner verwerkt. In de zesde minuut was de doelman kansloos, toen Bram maar liefst vijf tegenstanders op rij passeerde. Met buitenkant voet bekroonde hij een prachtige solo en opende de score. Merefeldia bleef de bovenliggende partij, maar sprong slordig om met kansen. Zo werd een kopbal van Gijs onschadelijk gemaakt en een inzet van Bram miste de juiste richting. In de 21e minuut kwam SHH pas voor het eerst gevaarlijk opzetten, maar het was wel meteen raak. Bij een kort genomen corner lette de verdediging niet goed op en een paar tellen later lag de bal in het doel en stond het verrassend 1-1. Dit doelpunt gaf de bezoekers moed, Merefeldia ging juist slordiger spelen. Toch waren de beste kansen voor de gastheren. Gijs pegelde over, Jean Louis stuitte op de keeper en Kars richtte te hoog. Ook in de 35eminuut stond het vizier van Thijs en Dirk niet zuiver afgesteld, toen de keeper een bal moest lossen. Net voor rust moest Jean Louis weer zijn meerdere erkennen in de sterke doelman.   Na rust kreeg de thuisclub onmiddellijk de rekening gepresenteerd voor het missen van zoveel kansen. Na een misverstand op het middenveld volgde een diepe bal, die door Dirk niet meer afdoende kon worden verdedigd. Met een flinke uithaal verdween de bal achter keeper Michiel en ineens stond het 1-2 voor de gasten uit Herten. Even hing een verrassing in de lucht, maar dat duurde niet langer dan vijf minuten. De thuisclub herstelde zich en voerde de druk op. Na een pass van Maiko verscheen uitblinker Jean Louis opnieuw voor de keeper, deze keer rondde hij heel koelbloedig af en bracht de stand weer in evenwicht. Tien minuten later herhaalde Jean Louis hetzelfde kunstje en tilde de stand naar een 3-2 voorsprong. Daarna verzuimde de thuisclub om de wedstrijd in het slot te gooien. Maiko raakte de paal en Gijs mikte naast. SHH gaf niet op en probeerde de gelijkmaker te forceren. Twee kansen gingen rakelings voorlangs en keeper Michiel moest ook een paar keer handelend optreden. Vier minuten voor tijd leek de beslissing te vallen, toen Maiko binnen de zestien tegen de grond werd gewerkt. De bal ging op de stip en Jasper mocht aanleggen. Helaas werd zijn inzet gestopt.   SHH zette nog één keer aan, maar zonder resultaat. Na balverlies volgde een diepe bal op Jean Louis, die een ijzersterke wedstrijd bekroonde met zijn derde doelpunt op rij, kortom een heuse hattrick! Merefeldia bekert hierdoor verdiend verder, maar maakte het zich onnodig moeilijk. Volgende week zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen DVO. Momenteel staat het Sittardse team op een gedeelde derde plaats.