Merefeldia B1 - DVO B1

29 november 2015 0:00

NULL

Merefeldia B1 zeer doelgericht

In een spannende wedstrijd heeft Merefeldia B1 een royale 5-2 overwinning behaald op DVO uit Sittard. Hierdoor is Merefeldia B1 “herfstkampioen” in de hoofdklasse, met een voorsprong van vier punten op MMC.

Gemakkelijk kwam de overwinning echter niet tot stand. DVO speelde goed mee, was fysiek sterk en gaf pas op na het laatste fluitsignaal. Kortom een van de betere tegenstanders.

Merefeldia moest het vandaag doen met een kleine selectie, mede door een blessure van Joeri en schooluitstapjes van verdediger Kars en keeper Michiel. Swen Nelissen, doelman van de B2, was echter een meer dan uitstekende vervanger.

Merefeldia startte goed met twee kansen in de openingsfase voor Maiko en Gijs, maar ze werden niet verzilverd. Dat gebeurde wel in de 10e minuut, toen een corner van Maiko prachtig door Jean Louis werd binnen gekopt.

Het spel ging daarna tegen elkaar op, ook DVO kreeg zijn kansen. Zo spatte in de 22e minuut een keihard schot op de lat uiteen. Merefeldia bleef de aanval zoeken en twee minuten later belandde een voorzet van Thijs voor de voeten van de mee opgekomen Sten. Met een reflex werd zijn inzet onschadelijk gemaakt.

In de 26e minuut verdubbelde de thuisclub toch de voorsprong. Maiko leverde een uitstekende voorzet af en opnieuw was het Jean Louis, die voor de tweede maal raak kopte. Lang bleef deze stand niet op het scorebord. Na een foutje bij het uitverdedigen, volgde meteen een strakke voorzet. De linksbuiten kwam goed voor zijn man en tikte de aansluitingstreffer binnen. DVO zette aan voor de gelijkmaker, maar kreeg al snel de rekening gepresenteerd. In de 34e minuut bereikte Jean Louis medeaanvaller Maiko, die heel beheerst de marge weer op twee bracht.

DVO zette een tandje bij en nog voor rust moest keeper Swen tot twee keer toe handelend optreden. Uiteindelijk brak de rust aan met een 3-1 voorsprong voor Merefeldia, maar iedereen voelde dat de wedstrijd nog lang niet was beslist.

Meteen na de aftrap bracht Maiko zijn team bijna in veilige haven, maar zijn schot ging rakelings voorlangs. DVO antwoordde met enkele tegenstoten, maar tot grote kansen leidde dit niet.

Met Philip op zijn vertrouwde positie op het middenveld nam Merefeldia het heft steeds meer in handen en het gevaar van DVO werd steeds vaker in de kiem gesmoord. In de 8e minuut viel de voorbeslissing met een hoofdrol voor Bram. Met een fantastische dribbel stuurde hij enkele verdedigers het bos in en rondde daarna koeltjes af tot 4-1.

DVO ging echter niet bij de pakken neerzitten en gooide alle remmen los. De verdediging van Merefeldia moest vol aan de bak. Keeper Swen tikte een hard schot uit de benedenhoek, een voorzet werd op een haar na gemist en een vlotte combinatie door het midden werd afgerond met een strak schot over.

Merefeldia bracht daarna verdediger Dirk op het middenveld, hierdoor werd de balans hersteld en volgden er nieuwe kansen voor de thuisclub. Philip raakte binnenkant paal, even later gevolgd door een geniale pass van Gijs op Maiko. In het geheel niet zelfzuchtig legde Maiko de bal af op de vrijstaande Jean Louis, die met zijn derde treffer 5-1 aantekende. De bekroning van een uitstekende wedstrijd.

Zelfs nu gaf DVO zich niet gewonnen en bleef strijden voor een beter resultaat. In de 34e minuut werden ze hiervoor beloond. Onder de toeschouwers was echter niemand, die een bewuste terugspeelbal constateerde, alleen de scheidsrechter zag het wel zo. Vanaf een meter of zeven volgde een vuurpijl, hierdoor werd het 5-2. Net voor tijd moest keeper Swen met zijn voet nog een derde treffer voorkomen.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Aarts, volgde applaus van het talrijk opgekomen publiek en diverse felicitaties van de sportieve tegenstander. Kortom een echte wedstrijd met veel strijd en bij vlagen zeer goed voetbal van Merefeldia.

Volgende week volgt om half drie thuis de eerste wedstrijd van de terugronde. Tegenstander is dan het fysiek sterke Eijsden.