Merefeldia onderuit bij Sportclub Irene - http://www.merefeldia.nl

Merefeldia onderuit bij Sportclub Irene

29 november 2015 0:00


Merefeldia heeft de uitwedstrijd tegen Sportclub Irene niet kunnen winnen. In Tegelen was het wederom een hoekschop die de geelzwarten nekte: 1-0.

Onder barre weersomstandigheden werd de wedstrijd aangevangen. Dit zorgde ervoor dat beide ploegen, ondanks een open begin, afwachtend speelde. Voetballend was het, mede door de wind, niet al te best. De eerste kans was dan ook te noteren na een verloren duel vanuit het middenveld. Fahim Shakib verloor de bal in de opbouw in de as van het veld. Met een snelle en strakke pass stuurde Remco Gielen, Tom van Rhee weg. Aangekomen in de zestien vond Van Rhee Wulms op zijn weg die de bal tot hoekschop kon verwerken. Die uiteindelijk goed uitverdedigd werd.

Na ruim vijfendertig minuten spelen, waarin het spel goed op en neer golfde, was het een dood-spel-moment dat Merefeldia op brak. Een hoekschop van Van Rhee werd ingekopt. Eerst werd het schot via Ivo de Bruin gekeerd. In tweede instantie werd er wel koelbloedig afgerond van dichtbij door Gijs van den Bogaerd: 1-0. Op slag voor rust kreeg Irene de mogelijkheid om de voorsprong iets ruimer te maken. Tot tweemaal toe werd er een vrije schietkans in en rondom de zestienmeter weggegeven. Het waren Ruud Wulms en Sven Gommers die een sta-in-de-weg waren en zo de score beperkt hielden.

Na de rust was het vooral Irene dat loerde op de counter en Merefeldia dat opportunistisch op zoek ging naar de gelijkmaker. Goed uitgespeelde aanvallen legde beide ploegen niet meer op de mat, maar spannend bleef het tot de laatste minuut. Met de thee nog vers in de maag kregen de gastheren dé mogelijkheid op 2-0. Het was Mark Smolenaers die aanvoerder Remco Gielen op onreglementaire wijze tegen het gras aan werkte binnen de krijtlijnen van het strafschopgebied. Een buitenkansje voor Casper Vermeulen. Althans, dat dacht men in Tegelen. Het was 'het rode mannetje' wat zijn naam eer aan deed en de strafschop pareerde.

Met de wind in de rug ging de formatie van Thijs Knapen op zoek naar het doelpunt. Ondanks inbreng van lengte en een extra middenvelders in de vorm van B-junioren Lars van Werde en Bjorn Bastiaans werden er geen potten gebroken en trokken de tricolores de voorsprong vakkundig over de streep. Door de nederlaag zakt Merefeldia op de ranglijst. Het bezet een gedeelde derde plaats met IVO en Sportclub Irene, waarbij IVO nog een wedstrijd tegoed heeft. Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan komt Baarlo op bezoek in Nederweert.


SPORTCLUB IRENE - MEREFELDIA 1-0 (1-0)

Scoreverloop
37. Gijs van den Bogaerd

Bijzonderheid
50. Ruud Wulms stopt strafschop

Arbiter D. van Veenendaal
Gele kaarten Sten Jochijms, Casper Vermeulen, Jeroen Thijssen (Sportclub Irene), Bart Boonen, Mark Koolen (Merefeldia)
Toeschouwers 33

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!