Merefeldia wint opnieuw van OVCS en promoveert

27 mei 2010 0:00

In een zenuwslopende wedstrijd tussen OVCS en Merefeldia bleek het geel en zwart over de langste adem te beschikken. Ondanks de ruime 4-1 zege in Nederweert, kwam in Sittard de spanning helemaal terug. De thuisclub nam vlak na rust een 2-0 voorsprong, viel na hartelust aan, maar het kon de marge nimmer wegwerken. Gouden wissel Martijn van Nierop schoot een kwartier voor tijd alle OVCS-hoop aan diggelen. Ken Boonen en Maikel Hermans zorgde zelfs voor een 3-2 zege.

OVCS-35

De zojuist ingevallen Martijn van Nierop viert de aansluitingstreffer.

Ondanks dat OVCS en Merefeldia elkaar drie dagen eerder al hadden ontmoet, begonnen beide finalisten afwachtend aan de wedstrijd. Aan het veld kon het niet liggen, Merefeldia bereidde zich dinsdag immers nog voor op het kunstgras van kampioen MMC Weert.

Ken Boonen is Ruud Jamar kwijt...

OVCS-21

...maar schiet in het zijnet.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ken Boonen. OVCS-verdediger Ruud Jamar liet Boonen van zich wegdraaien, waarna de vleugelaanvaller vrij kan inschieten. Helaas verdween de bal in het zijnet. De thuisploeg wekte vervolgens niet de indruk een marge van drie doelpunten ongedaan te gaan maken. Geduld zou een schone zaak zijn, een planning die bijna succesvol bleek.

OVCS-24

Aanvoerder Tim Poell.

Voor de pauze zijn ook Robby Harts en Thijs Doensen dicht bij een doelpunt. Harts schiet over, de vrije trap van Doensen wordt van richting veranderd en gaat naast. Aan de overkant voorkomt Ruud Wulms ternauwernood een tegengoal, na een inzet van Stefan Ochse.

OVCS-26

Ruud Wulms moet zich strekken om een achterstand te voorkomen.

Vlak voor rust is het dan toch raak. Wulms is geklopt, OVCS' topscorer Ochse brengt zijn ploeg aan de leiding. Bij een stand van 1-0 worden de kleedkamers opgezocht. De marge is nu twee doelpunten.

OVCS-27

Stefan Ochse maakt de marge draaglijker en niet onmogelijk.

Maurice Niesten blijft achter in de kleedruimte en is vervangen door Maikel Hermans. OVCS voert gelijk de druk op en weet Merefeldia aardig terug te dringen. Met geloof in eigen kunnen worden de rood-zwarten sterker en sterker.

OVCS-28

Maikel Hermans is sneller.

Merefeldia lijkt echter op gelijke hoogte te komen. Ken Boonen begeeft zich in buitenspelpositie en de assistent-arbiter laat de treffer terecht afkeuren. Een minuut later is Robby Harts dichtbij een doelpunt, maar nu houdt Bjorn Kreuze Merefeldia van het score af.

OVCS-29

Ken Boonen staat buitenspel, de gelijkmaker wordt geannuleerd.

OVCS-30

Robby Harts in zijn afscheidswedstrijd.

Zeven minuten na rust slaat het noodlot toe: OVCS komt op 2-0. Ivo van Well is het eindstation in een mooie en snelle aanval over de rechterflank. De Ophovense ploeg ruikt bloed, de marge is nu gereduceerd tot één doelpunt.

OVCS-31

2-0; het lukt OVCS om Merefeldia op één goal te naderen.

OVCS-32

Ook de 3-0 is dichtbij, maar Wulms is alert.

Een zenuwslopende fase is aangebroken. OVCS is nog maar een doelpunt verwijderd om de in Nederweert opgelopen achterstand weg te werken. Bob Joosten is met zijn kopbal nog het dichtst bij de 3-0.

OVCS-43

Kevin Donkers zorgt voor nog meer sfeer.

OVCS-33

Tim Poell redt met het hoofd.

Martijn van Nierop wordt in het veld gebracht om de druk ietwat weg te kunnen nemen en Ken Boonen wordt achter de spitsen gepositioneerd. Een gouden greep zo bleek, want na nog geen honderd tellen zorgt Van Nierop voor de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap van Jeroen Willekens schiet hij van dichtbij de bal hoog tegen de touwen.

OVCS-34

Martijn van Nierop scoort een hele belangrijke treffer: 2-1.

OVCS-35

Invaller Martijn van Nierop brengt Merefeldia in extase...

OVCS-36

...hij wordt bejubeld door zijn teamgenoten...

OVCS-37

...en de reservebank.

OVCS-38

...en de geblesseerden.

Met nog een kwartier te gaan is het geloof in een stunt weg bij de OVCS-spelers. Merefeldia daarentegen is bevrijd en weet zelfs een zege uit het vuur te slepen. Eerst profiteert Ken Boonen van miscommunicatie tussen Vincent van Goethem en Mart Beulen. Boonen kan alleen op de doelman af en laat hem vervolgens met een schuiver in de lange hoek kansloos.

OVCS-39

Ken Boonen duikt alleen op voor doelman Sjuul Coenen.

OVCS-40

Boonen is koelbloedig.

OVCS-41

OVCS'ers blijven verbijsterd achter.

OVCS-42

Ook op de bank weet men het zeker: promotie is nu een feit.

In blessuretijd wordt vervolgens een verre uittrap van doelman Wulms opgepikt door Maikel Hermans en hij brengt de bal behendig over Sjuul Coenen. OVCS liet Merefeldia bijna capituleren, maar het geel en zwart rechtte de rug. Dankzij een 4-1 overwinning in Nederweert en een 3-2 zege in Sittard, promoveert Merefeldia na een afwezigheid van vijf jaar weer naar de derde klasse. Omdat driemaal scheepsrecht is.