Facebook Toestaan Niet toestaan

Merefeldia B1 - Eijsden B1

6 december 2015 0:00

NULL

Merefeldia B1 veegt Eijsden compleet van de mat Merefeldia B1 heeft zaterdag met ongekende cijfers gewonnen van nummer vijf Eijsden. Zelden zal een team in de hoofdklasse met zulke cijfers naar huis zijn gestuurd. De eindstand bedroeg maar liefst 20-1 voor de thuisclub, een score waar niemand aan had gedacht na 20 minuten. Merefeldia begon enigszins afwachtend aan de wedstrijd en liet het initiatief aan de tegenstander. Tot echte kansen leidde dit niet, pas na een kwartier moest keeper Michiel voor het eerst een afstandsschot onschadelijk maken. Ook Merefeldia stichtte weinig gevaar. Naast een kansje in de eerste minuut, viel er alleen maar een slap schot van Gijs te noteren dat in de handen van de keeper belandde. Pas na 23 minuten sloeg de vlam in de pan. Jean Louis bereikte met een slimme pass de opgekomen Gijs, die heel koelbloedig de score opende. Nog geen minuut later beloonde Jean Louis zichzelf door heel alert 2-0 aan te tekenen. Merefeldia was wakker geschud en speelde ineens vol overtuiging op de aanval. Eijsden moest achteruit en zo af en toe werd de noodrem gebruikt, met als gevolg een terechte gele kaart. Na een klein half uur volgde nummer drie. Maiko onderschepte de bal op eigen helft om vervolgens Jean Louis aan het werk te zetten. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Thijs en die wist met deze kans wel raad. Merefeldia hield druk op de ketel, maar schoten van Gijs en Thijs troffen geen doel. Dat gebeurde wel een minuut of vijf later. Jean Louis werd in de zestien aangetikt en de bal ging op de stip. Tot grote woede van Eijsden bestrafte scheidsrechter Vrenken de overtreder ook nog met de rode kaart. In het tumult dat ontstond, ging ook de speler die al een gele kaart op zak had zich met de zaak bemoeien. Als beloning kreeg hij hiervoor een tweede gele prent en kon ook inrukken. Nadat de gemoederen enigszins gesust waren, passeerde Maiko vanaf de stip de keeper voor de vierde maal in tien minuten. Net voor rust werd het zelfs bijna 5-0, toen een schot van Bram de lat raakte. In de rust werd er bij Merefeldia op gehamerd om vooral kalm te blijven, de ruimtes goed te gebruiken en de score op te voeren naar dubbele cijfers. Voor het negental van Eijsden was er geen houden meer aan. De tegenstand was gebroken en de Zuid-Limburgers gooiden er vervolgens met de pet naar. Merefeldia maakte hier dankbaar gebruik van en voerde de score gestaag op naar ongekende hoogte. In het schuttersfestijn scoorden Maiko en Jean Louis ieder nog vier keer, Philip, Kars en Thijs twee en Bram één keer. Bovendien dreef Maiko een speler van Eijsden zo tot wanhoop, dat hij de bal in eigen doel werkte. Eenmaal was er voor de gasten succes, dat was na zes treffers van de thuisclub. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een ongelooflijke 20-1 voor de geelzwarten. Hiermee deed Merefeldia heel goede zaken, want later bleek dat concurrent MMC met 0-1 had verloren van Hoensbroek. Hierdoor gaat de B1 met zeven punten voorsprong de winterstop in. Een geweldig resultaat van een team met bijzonder veel talent.   Op zaterdag 19 december volgt de laatste wedstrijd van 2015. Merefeldia B1 speelt dan thuis om 14.00 uur tegen Mifano uit Mierlo. Deze keer een bekerwedstrijd, supporters zijn van harte welkom.