Merefeldia wint overtuigend van Baarlo - http://www.merefeldia.nl

Merefeldia wint overtuigend van Baarlo

6 december 2015 0:00


De ploeg van Thijs Knapen behaalde een ruime overwinning op eigen veld tegen Baarlo: 4-2. Daarmee doet het goede zaken in de top van de derde klasse C.

In een open begin, waarin Merefeldia de overhand had, leek het op voorhand een leuke wedstrijd te worden. Er gebeurde veel, waren over en weer kansjes en het spel golfde op en neer. En na twintig minuten kon Merefeldia het veldoverwicht ook op het scorebord uitdrukken.

Een hoekschop van Huub Vonken werd richting doel gewerkt. De geel-zwarten waren al aan het juichen, maar scheidsrechter Deckers stond goed gepositioneerd en constateerde dat de bal niet over de lijn was. In de rebound kon Ivo de Bruin weer inbrengen. Deze bal werd met de hand geblokkeerd, waardoor de scheidsrechter geen keuze had: penalty. Een buitenkansje voor Huub Vonken, die zich inmiddels heeft ontpopt tot vaste strafschoppennemer. Hij stuurde doelman Jacobs de verkeerde hoek in: 1-0.

Tien minuten later was het Baarlo dat tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte kwam. Aan Merefeldia's rechterkant werd aanvoerder Michiel Hanssen diep gestuurd. Mark Koolen ging onder de bal door, waardoor Hanssen de zestienmeter in denderde. In eerste instantie had Ruud Wulms antwoord met zijn voeten, maar bij een tweede poging was het Wouter Peeters die de trekker overhaalde: 1-1.

Het bleek een voorproefje voor een leuke voetbalmiddag, want nog geen vijf minuten later was het weer raak. Nu weer aan Merefeldia's zijde. Aan de rechterkant werd Huub Vonken weggestuurd door doelman Wulms. Met een lange opening vond hij collega-aanvaller Glenn Versluis die met zijn aanname de bal panklaar had liggen. Zonder aarzeling nam hij het leer op zijn pantoffel en tekende voor een mooie 2-1.

Ook na rust bleef de amusementswaarde hoog en kwam het publiek aan zijn trekken. Er waren wederom kansen over en weer en het was wachten op het volgende doelpunt. Dit kwam er zo'n twintig minuten na rust. Ken Boonen werd diep gestuurd door een lange bal van Ivo de Bruin. Tot ieders verbazing hield de assistent-scheidsrechter zijn vlag naar beneden, waardoor Boonen alleen op het doel af kon. Hij bleef kalm en schoof de bal onder doelman Jabobs door: 3-1.

Vijf minuten later was het Merefeldia dat de wedstrijd in het slot gooide. Met wederom een prachtige aanval, ditmaal via de linkerkant, werd Glenn Versluis voor de tweede maal deze middag in stelling gebracht. Ken Boonen omspeelde zijn directe tegenstander en had oog voor zijn medespeler. Versluis kapte nog eenmaal een verdediger uit en schoot raak: 4-1.

Toch wisten de spelers uit Baarlo nog tot een doelpunt te komen en zo de achterstand iets draaglijker te maken. Een hoekschop viel prima tussen de elf- en de vijf meter in. In de daaropvolgende scrimmage was Frank van Oijen het meest gelukkig. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en schoot snoeihard raak tussen alle obstakels door en bepaalde daarmee de eindstand: 4-2. 

Door de overwinning van Merefeldia en de uitslagen op andere velden staat het nu op een tweede plaats. Drie punten achter op koploper Sparta'18 en een punt voor op de nummer drie MVC'19. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan gaat Merefeldia op bezoek bij de nummer laatst VV VOS.


MEREFELDIA - BAARLO 4-2 (2-1)


Scoreverloop
20. Huub Vonken 1-0 (strafschop)
27. Wouter Peeters 1-1
33. Glenn Versluis 2-1
64. Ken Boonen 3-1
69. Glenn Versluis 4-1
75. Frank van Oijen 4-2

Arbiter J. Deckers
Gele kaarten Ken Boonen (Merefeldia), Koen Jacobs, Mike Spolders (Baarlo)
Toeschouwers 250

Foto: Len Gielen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!