Verbael, Driessen, Brekelmans, Tullemans, Peeters, Verheijen, Messi, Geraats, Burgers, Kluskens, Claessen

Bijzonderheden:
Wegens vele afmeldingen (waaronder enkele dubieuze?) was Merefeldia 4 genoodzaakt een beroep te doen op spelers van andere elftallen. Wij danken de heren Rowan Verbael, Joost Verheijen (Brekelmans), Dennis Kluskens en Dirk Visser. Overigens maakte ook assistent coach Rik Smeets zijn debuut in het sterrenensemble
.
Wedstrijdverloop:
Heuse kelderklasse taferelen speelde zich afgelopen dagen af in de gelederen van Merefeldia 4, de afmeldingen voor het treffen tussen Merefeldia 4 en Veritas 3 stroomde werkelijk waar binnen. Coach Beijes was hier duidelijk niet tevreden over en laakte de mentaliteit van verschillende spelers. Toch moest er gevoetbald worden en na wederom een dramatische warming-up begon de wedstrijd. De warming-up mocht dan dramatisch verlopen zijn maar eenmaal op het veld waren de helden van M4 direct scherp. Binnen 4 minuten was het D. Kluskens die een corner binnenwerkte op aangeven van L. Claessen, hierbij moet vermeldt worden dat S. Geraats toevallig goed in de weg stond, hierdoor was het voor de verdediging onmogelijk om D. Kluskens te verdedigen en was het raak 1-0!
Ondanks deze vroege voorsprong werd M4 ver naar achteren gedrukt door de tegenstander, een ware omsingeling vond plaats, maar de verdediging van M4 stond als een huis en echte kansen werden er niet gecreëerd door Veritas. Het was dan ook met name wachten op de spaarzame, maar o zo gevaarlijke uitbraken van Merefeldia. Het was wederom Messi die de bal veroverde op het middenveld, met een messcherpe steekpass werd topscorer L. Claessen vrij voor de goal gezet, 2-0! Het was werkelijk waar niet te geloven, totaal tegen de veldverhouding in stond Merefeldia 4 op voorsprong, in het veld werd er al direct weer gesproken over de legendarische overwinningen tegen Rood-Wit van 2 seizoenen terug (ook toen werd er gewonnen met 10% balbezit en 2 schoten op doel). Vlak voor rust werd Merefeldia 4 echter nog geteisterd door blessures, J. Peeters kreeg een elleboogstoot op zijn oogkas en moest duizelig het veld verlaten. Ook J. Verheijen (Brekelmans) maakte de eerste helft niet af, hij moest het veld verlaten met een knieblessure. Merefeldia was door haar wissels heen en snakte dan ook naar de rust!

RUST

De tweede helft was nog maar net begonnen en de vaste praatjes van de rust konden alweer de ijskast in (Fel beginnen die tweede helft, Strijden, We pakken ze, Niks komt er doorheen! Je kent het wel.) Veritas mocht een hoekschop nemen en deze werd door de nieuwe spits van Veritas overtuigend binnengekopt. Keeper R. Verbael deed nog een uiterste poging maar het mocht niet meer baten 2-1. Langzaam maar zeker werd Merefeldia 4 weer belegerd en uitbraken waren spaarzaam, maar daarom zeker niet minder gevaarlijk. Zo waren er kansen voor S. Geraats (steekpass van W. Burgers), schoot L. Claessen tot tweemaal toe op de lat en bleef de dribbel van R. Derksen weer ergens steken na zijn 7000e kapbeweging. De verdediging bleef echter geconcentreerd, zo schoot Driessen verschillende ballen het sportpark uit, dit alles onder het mom van tijdwinst. De aanvallers van Veritas waren hier duidelijk niet van gecharmeerd en er werd op een achterbakse manier wraak genomen op Driessen (de tegenstander ontfermde zich op harde wijze over Driessen zijn ballen). Toen diezelfde aanvaller even later ook nog R. Derksen torpedeerde was de scheidsrechter er klaar mee, de aanvaller werd aangesproken en moest zich vanaf toen koest houden. Grote kansen deden zich echter niet meer voor en zodoende won Merefeldia 4 weer. De ballen die het sportpark uitgeschoten werden moesten echter nog gezocht worden, maar na een minuut of 25 was ook dit gelukt en kon Merefeldia 4gaan genieten van de drie punten en enkele welverdiende overwinningsdrankjes+snacks!

3 wedstrijden gespeeld 9 punten, langzaam maar zeker stijgen de verwachtingen. De grote vraag:

Wanneer krijgt Merefeldia 4 de deksel op de neus?