NULL

Merefeldia JO15-1 – NWC JO15-2

Uitslag:                7-3

Scoreverloop:

2’’          K. Abdirahman                  1-0

17’’        D. Assana                         2-0

23’’        NWC JO15-2                     2-1

29’’        K. Abdirahman                  3-1

30’’        R. Mertens                        4-1

RUST

50’’        S. Aerts                           5-1

51’’        NWC JO15-2                     5-2

54’’        NWC JO15-2                     5-3

60’’        K. Abdirahman                  6-3

65’’        K. Abdirahman                  7-3

Basisopstelling:

Feijen, Jansen (boy), Knapen, Creemers, Peerlings, Assana, Mertens, Coumans, Aerts, Abdirahman, Tekstra

Wissels:

Jansen (sem), Linthorst, Penders (blessure)

Wedstrijdverloop:

De eerste drie wedstrijden van Merefeldia JO15-1 werden alle drie met overtuigende cijfers gewonnen, Merefeldia was dan ook de terechte koploper. Maar tegen NWC stond de eerste echte test op het programma. NWC had  in de eerste drie speelronden ook al enkele overtuigende resultaten neergezet en dus was Merefeldia gewaarschuwd.

Merefeldia begon uitstekend aan de wedstrijd, vanaf de aftrap werd de tegenstander direct afgejaagd en dat resulteerde al snel in het eerste balbezit. De bal werd goed rondgespeeld en binnen 2 minuten had Merefeldia een hoekschop verdient. Het was Siem Aerts die mocht aanleggen voor deze hoekschop. In eerste instantie werd de bal nog te kort genomen, maar een oplettende Kamil zorgde ervoor dat Siem een herkansing kreeg. Ditmaal was de voorzet van Siem beter en was het vervolgens Kamil die het laatste zetje aan de bal mee kon geven. De score was geopend 1-0!

Merefeldia overheerste het eerste kwartier en zette NWC veelvuldig te kijk, de bal werd gemakkelijk rondgespeeld en dit resulteerde al snel in de eerste kansen op de 2-0. Zo was Vince Coumans dicht bij een treffer met een knal van afstand die uiteenspatte op de lat. Het duurde echter lang voordat Merefeldia het overwicht op het veld wist om te zetten in een grotere voorsprong. In de 17e minuut was het Daniel die voor de 2-0 tekende, na een mooie dribbel van Kamil werd de bal goed teruggelegd op de goed doorgelopen Daniel. Voor Daniel was het vervolgens een koud kunstje om de bal met een droge knal in het netje te schieten 2-0!

Met een vroege voorsprong van 2-0 had Merefeldia de wedstrijd volledig in handen, maar dit lieten ze helaas iets te gemakkelijk lopen. Het balletje werd niet meer rondgespeeld zoals dat in de eerste 15 minuten gebeurde, en NWC kon zowaar ook wat kansen creëren. Hoewel Merefeldia bij vlagen nog steeds de gevaarlijkste ploeg was, wist NWC toch als eerste te scoren. Keeper Pim Feijen probeerde op te bouwen via Stan, maar een aanvaller van NWC zat hier snel tussen en wist zijn ploeg weer in de wedstrijd te helpen. Het was duidelijk dat Merefeldia toch nog even aan moest gaan zetten om het krachtsverschil in de eerste helft ook in de score uit te drukken. Kamil deed dit overigens al weer zeer snel door in de 29e minuut te tekenen voor de verdiende 3-1. Voor rust was het als laatste Reno Mertens die van zich liet horen. Met een uitstekende kopbal op een voorzet van rechts wist hij de keeper in de korte hoek te verschalken 4-1!

De wedstrijd werd in de rust kort even doorgesproken, er werden enkele aandachtspuntjes aangestipt en 2 wissels werden doorgevoerd. Sem Jansen kwam in het veld voor Reno Mertens en Jens Linthorst verving Boy Jansen.

De tweede helft begon evenals de eerste helft uitstekend voor Merefeldia. De C1 schoot daadwerkelijk weer uit de startblokken en al snel moest NWC aan de handrem trekken, een verdediger van NWC had geen grip meer op de behendige Siem en tackelde hem vervolgens maar neer. Wat deze verdediger echter niet wist (1 minuut later wist hij dit ongetwijfeld wel) was dat Siem Aerts de beschikking heeft over een fantastische vrije trap. Hij ging zelf klaarstaan achter de bal, en krulde hem ditmaal in de korte hoek, de keeper had geen schijn van kans 5-1!

Merefeldia kwam dus goed uit de startblokken maar de vrije trap van Siem leek ervoor te zorgen dat Merefeldia even in slaap viel. Vanuit de aftrap van NWC werd de bal direct naar voren gespeeld op de rechtsbuiten van NWC, deze wist vervolgens optimaal te profiteren van de verdediging die eventjes liep te slapen, 5-2. Het was duidelijk dat Merefeldia niet helemaal wakker was want in de daaropvolgende 5 minuten kreeg NWC plots enkele mogelijkheden. Dit resulteerde zelfs nog in de    5-3 toen keeper Pim een knal van afstand niet goed kon verwerken. Een oplettende aanvaller van NWC was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken en zo stond plots de 5-3 op het scorebord. Gelukkig duurde het niet al te lang of Merefeldia had de touwtjes al weer stevig in handen, het was vervolgens alleen nog maar de vraag of Merefeldia de score nog uit ging breidde want de overwinning kwam nooit echt in het gevaar. Mede door een fantastisch spelende Tijn Peerlings (de tegenstander van Tijn zit nog steeds in zijn binnenzak!) wist de verdediging het restant van de wedstrijd gemakkelijk overeind te blijven. Het was uiteindelijk ‘man of the match’ Kamil Abdirahman die zijn status als spits bevestigde door nog 2 keer te scoren. Hiermee bracht hij zijn totaal van deze wedstrijd op 4 doelpunten!

Het hele team heeft er voor gezorgd dat NWC op een overtuigende wijze aan de kant werd gezet. Hierdoor heeft de C1 de koppositie nu nog steviger in handen.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Merefeldia JO15-1 wordt gespeeld op 5 november thuis tegen Lierop JO15-1.