Merefeldia JO15-1 ZA - VV Kessel JO15-1 ZA

NULL

Merefeldia JO15-1 – VV Kessel JO15-1

Uitslag:                5-3

Scoreverloop:

5’’                         V. Coumans                       1-0

7’’                         R. Mertens                        2-0

18’’                       VV Kessel                           2-1

26’’                       K. Abdirahman                  3-1

30’’                       V. Coumans                       4-1

RUST

43’’                       VV Kessel                           4-2

53’’                       R. Mertens                        5-2

62’’                       VV Kessel                           5-3

Basisopstelling:

Feijen, Tekstra, Knapen, Creemers, Jansen (sem), Penders, Jansen (boy), Assana, Coumans, Abdirahman, Mertens

Wissels:

Aerts (blessure), Peerlings, Linthorst

Wedstrijdverloop:

Nadat Merefeldia JO15-1 vorige week geoefend had tegen de Merefeldia JO17-2 stond er deze week een bekerwedstrijd op het programma. Tot dusver stond Merefeldia bovenaan in de poule, maar VV Kessel kon merefeldia er nog van weerhouden om verder te bekeren. De opdracht voor Merefeldia was dus duidelijk, er moest gewoon gewonnen worden om zo de bekerdroom levend te houden.

In de oefenwedstrijd tegen de B2 was er al voor de eerste keer geëxperimenteerd met een 4-4-2 systeem, dit werkte toen dusdanig goed dat ook vandaag het 4-4-2 systeem werd gehanteerd. De grootste verrassing hierbij waren toch wel de twee backs van Merefeldia: Sem Jansen en Fabian Tekstra. Normaal gesproken spelen deze heren als links- of rechtsbuiten maar vandaag mochten ze het als back proberen.

In de laatste poulewedstrijd van de beker begon Merefeldia uitstekend, de bal werd goed rondgespeeld en VV Kessel werd al snel vastgezet. Dit resulteerde al binnen 5 minuten in de eerste corner van de wedstrijd. De corner werd genomen door K. Abdirahman, werd vervolgens door bijna iedereen gemist, maar op het laatste stond daar toch nog V. Coumans die koelbloedig de 1-0 maakte! VV Kessel leerde echter niet van deze goal en nog geen 2 minuten later mocht K. Abdirahman alweer aanleggen voor de 2e corner. Dat Merefeldia gevaarlijk is bij hoekschoppen werd ook ditmaal weer duidelijk gemaakt. R. Mertens wist de keeper van VV Kessel voor de 2e keer binnen 7 minuten te verschalken met een kopbal! De wedstrijd leek hiermee al vlug gespeeld en Merefeldia was heer en meester op het veld. Met name in het combinatiespel had VV Kessel het eerste kwartier weinig te vertellen.

Dat het twee-spitsen systeem goed werkte bewees K. Abdirahman, de twee spitsen hebben voorin de vrijheid om zelf veelvuldig acties te maken, en mogen hierbij lekker uitwijken naar de zijkanten. K. Abdirahman brak door over de rechterflank en frommelde de bal à la Suárez langs zijn directe tegenstander. Hij zette de actie goed door en eenmaal binnen de zestien was het een koud kunstje om de 3-0 binnen te schieten, helaas had de grensrechter een handsbal geconstateerd? De scheidsrechter ging mee met de waarneming van de grensrechter en keurde de goal af.

Merefeldia zakte langzaam maar zeker ietsjes in en zodoende mocht VV Kessel ook eens aan aanvallen gaan denken. De ‘geïmproviseerde’ verdediging stond echter prima (de twee backs speelde alsof ze dit al jaren deden) en VV Kessel had dan ook een ongelukkig verwerkte bal nodig om voor de eerste maal gevaarlijk te worden. Een speler van VV Kessel kon de bal oppikken op de rand van de zestien en verschalkte met een koele schuiver P. Feijen.

Het was weer de beurt aan Merefeldia om het vertrouwen weer even op te krikken want door de ongelukkige tegentreffer had VV Kessel enkele minuten zowaar het idee dat er wat te halen viel. Dit konden de heren van Merefeldia JO15-1 natuurlijk niet laten gebeuren. De bal werd weer vlot rond getikt over het uiterst creatieve middenveld en de beide spitsen werden veelvuldig aan het werk gezet. Het was vervolgens weer K. Abdirahman die door de verdediging van VV Kessel wist te breken, de verdediger zag geen andere optie meer en trok aan de noodrem. Resultaat: penalty en een gele kaart+tijdstraf. De penalty leek slechts een formaliteit en coach L. van Hoof noteerde de 3-1 alvast. Hij kon zijn ogen dan ook niet geloven toen aanvoerder R. Knapen de penalty rechts van de kruising naast het doel werkte. Mis!

Merefeldia stond hierna echter tegen 10 man te voetballen en wist prima om te gaan met deze man meer situatie. Zo wisten K. Abdirahman en V. Coumans nog voor rust de score uit te breiden naar 3-1 en 4-1.

In de rust werden er 2 wissels doorgevoerd: de twee backs mochten rusten na een fantastische 1e helft en T. Peerlings en J. Linthorst mochten deze posities overnemen. In de rust werd er nog kort gesproken met K. Abdirahman, hoewel hij fantastisch stond te voetballen werd hij toch even tot rust gemaand. Zijn directe tegenstander zat vaak fel op hem en dit zorgde voor felle duels, hij moest dan ook vooral niet zijn hoofd verliezen! De 2e helft was echter nog geen 5 minuten onderweg toen een natrappende beweging een rode kaart betekende voor K. Abdirahman. Merefeldia moest hierna door met 10 man en alle spelers moesten dan ook een stapje extra gaan zetten (dit deden ze overigens uitstekend!).

VV Kessel voelde aan dat Merefeldia onder druk moest worden gezet, Merefeldia bleef de baas in het positiespel maar voelde af en toe het gemis van de 11e speler. VV Kessel werd langzaam een beetje gevaarlijker en in de 43e minuut resulteerde dit in de eerste grote kans. Een speler van VV Kessel kreeg de bal in de 16 vrij voor zijn voeten, zonder na te denken werd er verwoestend uitgehaald en via de binnenkant van de paal was P. Feijen kansloos, 4-2.

Dat Merefeldia ook met 10 man nog steeds de gevaarlijkste ploeg was werd nog meermaals bewezen. Zo waren er voldoende kansen om de score verder uit te breiden voor: R. Mertens (halve omhaal), F. Tekstra en ook J. Linthorst. Al deze mogelijkheden strandde echter in schoonheid. Via een individuele solo was het uiteindelijk R. Mertens die de bevrijdende 5-2 op het scorebord zette. VV Kessel wist in de slotminuten nog 1 maal te scoren, een (mislukte) voorzet dwarrelde zo over de keeper heen en zo was de eindstand een feit!

Merefeldia JO15-1 bekert zodoende verder, de 4-4-2 opstelling lijkt bijzonder goed te werken. De buitenspelers van JO15-1 kunnen ook uitstekend voetballen op de back positie! Kortom Merefeldia lijkt klaar voor de hervatting van de competitie!