Merefeldia JO15-1 - Haelen JO15-1

18 mei 2017 0:00

NULL

Glansrijke overwinning Merefeldia onder 15/1

Onder toeziend oog van een groot aantal toeschouwers heeft Merefeldia onder 15/1 een geweldige prestatie geleverd door tegenstander Haelen met een kansloze 3-1 nederlaag naar huis te sturen. Het betekende de eerste nederlaag van het het seizoen, dat kwam hard aan want bij een overwinning waren de mannen uit Haelen kampioen.

Na de eerdere 2-1 bekernederlaag was Merefeldia erop gebrand om revanche te nemen. De geelzwarten kwamen prima uit de startblokken en bepaalden in de gehele eerste helft het spel. Ondanks de hitte werd Haelen met veel inzet continue onder druk gehouden en ontstonden er diverse kansen. In de openingsfase was Reno tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer, maar het lukte net niet. Daarna was het de beurt aan Siem, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

In de 20e minuut was Reno opnieuw gevaarlijk, maar op het laatste moment kon de keeper met zijn voet een treffer voorkomen. De toegekende corner van Siem knalde dezelfde Reno rakelings over. Haelen kon er bijzonder weinig tegenover stellen, ze zaten letterlijk in de tang bij Merefeldia.

Merefeldia bleef gevaarlijk. In de 23e minuut eindigde een mooie actie van Job opnieuw op de voet van de keeper. Nog geen vijf minuten later was het eindelijk raak en viel de verdiende openingstreffer. Een geweldige aanval over vele schijven werd door Kamil afgesloten met een strakke pass op Daniël, die bal bal van dichtbij kon inschieten. Merefeldia bleef heer en meester, Haelen kon alleen tegenhouden of met lange ballen uitbreken en dit leidde voor rust tot geen enkele kans.

Net voor rust verdubbelde Merefeldia terecht de voorsprong. Kamil maakte zich sterk in een duel en troefde daarna ook de keeper kansloos af.

Na rust kwam Haelen bijzonder fel uit de startblokken. Merefeldia kwam de eerste minuten zelfs niet van eigen helft en kroop in de 2e minuut door het oog van de naald, toen een bal op de lat belandde. Even later herhaalde zich dat nog eens.

Na zo'n tien minuten herstelde de thuisclub zich en bij een uitbraak werd Kamil net voor de 16m van achteren neergelegd. De dader kon met een tijdstraf van tien minuten naar de kant en dat was nog een milde straf. De toegekende vrije trap leverde echter niets op.

Na een kwartier had Merefeldia de wedstrijd kunnen beslissen. Na een sublieme pass van Siem, kwam uitblinker Kamil voor de keeper, maar zijn schot ging naast. Daarna ging Reno er weer als een haas vandoor, maar zijn voorzet werd door Kamil gemist.

Na 25 minuten werd het plotseling weer spannend. Keeper Pim kreeg een voorzet binnen de vijf meter niet helemaal onder controle en een aanvaller tikte de bal binnen. Ondanks het aantikken van de keeper in het keepersgebied werd de treffer toegekend.

Haelen probeerde nu alles of niets te gaan spelen, maar moest hierbij wel ruimte weggeven. Merefeldia profiteerde optimaal. Net voor tijd bereikte een prachtige pass van aanvoerder Raf de snelle Reno, die de dikverdiende 3-1 aantekende.

Door deze verdiende overwinning neemt Merefeldia de koppositie over van Haelen. Met nog éen wedstrijd te gaan, ligt de weg naar de titel open. Voor Haelen waren de druiven heel erg zuur, de keeper kreeg na afloop van de wedstrijd zelfs nog een rode kaart.