Zege Merefeldia op Armada zonder franje

13 december 2009 0:00

Merefeldia heeft zondagmiddag een regelmatige overwinning geboekt. De thuiswedstrijd tegen Armada was niet goed, maar werd wel met 2-0 gewonnen. Errol van Kempen en Robby Harts scoorden al voor rust.

Merefeldia-Armada01

Keeper Drummen pareert; Jack Vonken schiet over in de rebound

Het venijn zat hem in het eerste half uur. Het scenario voor een partij zoals de laatste thuiswedstrijden zich afspeelden werd al vroeg geschapen. Na dertien minuten bezorgde Daan Deijsselberg met een steekpass een niet te missen kans voor Errol van Kempen. De nummer tien kwam vrij voor doelman Drummen en schoof beheerst binnen: 1-0.

Voorzet van Daan Deijsselberg, vangbal voor Jeroen Drummen

Het pressiespel van de thuisploeg zinde Armada allerminst. Binnen het half uur wisten de Merefeldianen de voorsprong dan ook te verdubbelen. Raimondo Congiu was ietwat gelukkig de aangever, Robby Harts de afmaker. De spits raakte de bal precies goed met zijn hoofd waardoor Jeroen Drummen voor de tweede keer geklopt werd.

Merefeldia-Armada03

Deze aanval van Ken Boonen bereikt Robby Harts niet

De Armadazen schuwden geen duel om de aanvalsdrang van Merefeldia af te stoppen. Maar omdat de thuisploeg zich vervolgens te veel liet meeslepen in het spel van de gasten nam de storm af. En daarmee ook de amusementswaarde. Toeschouwers die hoopten dat de 2-0 voorsprong de opmaat zou vormen voor een wervelende tweede helft, kwamen bedrogen uit.

Merefeldia-Armada04

Schaars moment in de wedstrijd; gevaar voor het doel van Roy Looyen

Met invaller Tom Geelen in de ploeg bij Armada werd er weliswaar meer gecreëerd en richtte de ploeg uit Grevenbicht zich schoorvoetend op. Van echte dreiging was slechts een enkele keer sprake. Koen Deuss leek doelman Roy Looyen te kloppen, maar diens voet hield het Merefeldia-doel schoon.

Merefeldia-Armada05

Jordy Jeurninck zet druk op Bart Janssen: hoekschop Merefeldia

Dankzij de 2-0 zege mag Merefeldia zich kronen tot herfstkampioen. Indien de weergoden het toestaan, wacht aanstaande zondag een uitwedstrijd in en tegen Maasbracht.