Sportclub Irene B2 - Merefeldia B1 - http://www.merefeldia.nl

Sportclub Irene B2 - Merefeldia B1

6 april 2014 0:00


NULL

Overwinning zonder glans

Merefeldia B1 heeft zich tegen Sportclub Irene B2 niet uitermate hoeven inspannen om de drie punten mee naar Nederweert te nemen. De rode lantaarndrager wist zich geen raad met de geelzwarten en liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Puntje van kritiek was wel, dat Merefeldia verzuimde om de score uit te breiden naar dubbele cijfers. Als de spelers het vizier echt op scherp hadden afgesteld, was dit zondermeer gelukt. Nu bleef het bij een magere 0-3 en dit stond in geen enkele verhouding tot het aantal kansen.

Merefeldia begon veel te rustig en liet het initiatief over aan Irene. Tot enig gevaar leidde dit echter niet, de thuisclub creëerde voor rust geen enkele kans. Na een minuut of vijf werd Merefeldia eindelijk wakker en meteen kreeg Marvin een dot van een kans. Na een goede actie van Maiko had hij de bal zomaar voor het intikken, maar helaas raakte hij slechts de hand van medespeler Stijn. Even later werd de score wel geopend. Maiko dribbelde behendig langs enkele verdedigers en stelde Noël in staat om doeltreffend uit te halen. Na deze vroege 0-1 voorsprong bleven de kansen elkaar opvolgen, maar Maiko, Dylan, Jasper, Lars en Stijn misten. Pas in de 35e minuut lukte het om de score te verdubbelen. Na goed doorzetten van Stijn belandde de bal voor de voeten van Lars en joeg hem snoeihard tegen de touwen.

In de tweede helft zakte het spelniveau verder weg. Merefeldia hoefde niet meer zo nodig en ging steeds meer mee in het tempo van Irene. Toch bleef het kansen regenen. Alleen al in de eerste 10 minuten vielen er vier te noteren, maar niemand kon het beslissende tikje geven. En zo kon het gebeuren, dat Irene na een kwartier zomaar had kunnen tegenscoren. Na een goed opgezette aanval over links volgde een mooie voorzet, maar de spits knalde huizenhoog over. Daarna mochten Maiko en Philip het nog eens proberen, maar opnieuw bleef het bij goede bedoelingen. Tussendoor werd Irene nog een keer gevaarlijk, keeper Ian moest de bal onder uit de hoek tikken na een goed genomen vrije trap van 20 meter. Vijf minuten voor tijd bepaalde Gijs tenslotte de eindstand op 0-3 na een assist van Rik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!