Weer nederlaag voor Merefeldia - http://www.merefeldia.nl

Weer nederlaag voor Merefeldia

6 april 2014 0:00


Zondag is Merefeldia voor de vierde wedstrijd op rij als verliezer van het veld gestapt. De thuiswedstrijd tegen Maarheeze ging met het kleinste verschil verloren: 0-1. Weertenaar Mark Frenken was in de 67e minuut de maker van de enige treffer.

Er viel genoeg te beleven in de openingsfase. Beide ploegen startten ambitieus en de eerste kansen lieten niet lang op zich wachten. Niels van Houts was met tweemaal in kansrijke positie, maar zijn inzetten verdwenen even zoveel keer over het doel van Dennis van Esch. Ook aan de andere kant zorgde Van Houts ervoor dat de score onberoerd bleef. Doelman Wulms was al door Nisandro Estanista geklopt, maar de Merefeldia-back redde op de doellijn. Het was de opmaat voor nog meer Maarheeze-kansen. Een ingestudeerde vrije schop belandde voor de voeten van Ralf van Beek, het verwoestende schot werd echter adequaat door Wulms onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft werd de verrassende basisopstelling op twee plekken gewijzigd. Bart Boonen en Sven Gommers vervingen Daan Deijsselberg en Fahim Shakib, maar het spelbeeld veranderde niet. De gasten bleven zichzelf kansen verschaffen. Rick van der Linden, Nisandro Estanista en Ralf van Beek waren dichtbij een treffer. Het was echter Mark Frenken die na ruim een uur spelen Maarheeze op een voorsprong zette. De voormalig DESM-speler kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en met een rollertje in de linker benedenhoek verschalkte hij Ruud Wulms. Met Mark Smolenaers in de voorhoede en een dozijn lange ballen, probeerde Merefeldia opportunistisch het verzet van de oranjehemden te breken. Grote kansen werden er niet meer gecreeerd. Al moest Bram Linders de bal nog van de lijn koppen, notabene om een eigen doelpunt te voorkomen.

Driehonderd minuten is Merefeldia nu al zonder doelpunt. Ondanks het verlies klimt Merefeldia wel een plek op de ranglijst. Aanstaande zondag gaan de geelzwarten als nummer zes in Aarle-Rixtel op bezoek bij ASV'33.


MEREFELDIA - MAARHEEZE 0-1 (0-0)

Scoreverloop 67. Mark Frenken 0-1
Arbiter J.G.H. Aben
Toeschouwers 200
Gele kaarten Koen van den Beucken (Merefeldia), Bram Linders (Maarheeze)

Merefeldia Ruud Wulms; Koen van den Beucken (75. Bart Janssen), Thomas Stienen, Mark Smolenaers, Niels van Houts; Jack Vonken, Errol van Kempen, Fahim Shakib (46. Bart Boonen); Daan Deijsselberg (46. Sven Gommers), Maikel Hermans, Huub Vonken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!