RKSVO B1 - Merefeldia B1 - http://www.merefeldia.nl

RKSVO B1 - Merefeldia B1

20 april 2014 0:00


NULL

 

RKSVO B1 pakt titel tegen Merefeldia B1

Merefeldia B1 is er niet in geslaagd om RKSVO van het kampioenschap af te houden. In een geweldige entourage, met zeker ruim twee honderd toeschouwers langs de lijn, speelde zich een spannend en sportief duel af tussen de nummers één en vier. Merefeldia was er op gebrand om, net als in de thuiswedstrijd, een goed resultaat neer te zetten. Maar helaas kwamen de geelzwarten heel gehavend aan de start. Liefst vijf spelers ontbraken in de selectie vanwege schoolvakantie in Barcelona en blessures. Gelukkig werd het gemis goed opgevangen door de vervangers Glenn, Ian, Daan, Kars en Jean-Louis. RKSVO wilde vandaag de buit al binnen te halen, want anders zou de titelstrijd pas over twee weken worden beslist in een onderling duel met concurrent EVV/Echt.

Meteen na de aftrap werd Merefeldia achteruit gedrongen door de blauwwitten, duidelijk was dat ze zo snel mogelijk op voorsprong wilden komen. Merefeldia schrok een beetje van dit machtsvertoon en kwam er maar moeilijk uit in de beginfase. Toch was de eerste kans in de 7e minuut voor Gijs. Na een pass van Maiko raakte hij echter uit balans om doeltreffend uit te halen. Meteen daarna mikte Stijn net naast na een mooie combinatie tussen de uitblinkers Lars en Maiko.  

Het antwoord van RKSVO volgde snel. Een doeltrap kwam in bezit van de fysiek sterke spits Osman en hij haalde na een solo verwoestend uit. Merefeldia was niet ondersteboven van de achterstand en probeerde de bakens te verzetten. Gaandeweg  kreeg het team meer vertrouwen en durfde steeds meer het eigen spelletje te spelen, bovendien kreeg aanvoerder Dylan steeds meer grip op spits Osman. Toch lukte het niet om enkele kleine kansen te verzilveren.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de thuisclub. Bij een corner in de 10e minuut moest keeper Justin handelend optreden om de tweede treffer te voorkomen. Maar daarna brak er een fase aan, waarin Merefeldia met goed combinatievoetbal de tegenstander achteruit drong. Er ontstonden kansen en de gelijkmaker hing in de lucht. Stijn en Maiko brachten Gijs in stelling en vervolgens was er een mooi schot van Stijn, maar de keeper toonde zijn talenten.

Het gevolg van het aandringen van Merefeldia was natuurlijk wel, dat er meer ruimte ontstond voor een snelle counter. Maar de verdediging was de aanvallers telkens de baas, tot de 33e minuut. Op het middenveld werd bij het uitverdedigen balverlies geleden en meteen ontstond er een één tegen één situatie met de snelle Osman in de hoofdrol. Vanuit buitenspelpositie was hij er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Merefeldia probeerde met een extra spits nog iets te forceren. De laatste kans was voor Ian die een voorzet van Maiko rakelings over het doel kopte, maar daar bleef het bij.

Na afloop van de goed leidende scheidsrechter vielen de spelers en begeleiders van RKSVO elkaar dolgelukkig in de armen. Het kampioenschap was binnen en het feest kon beginnen. Merefeldia B1 heeft haar sportieve plicht goed vervuld en mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten, dankzij een uitstekende tweede helft. Als bonus mag Merefeldia zich waarschijnlijk gaan voorbereiden op de nacompetitie voor periodekampioenen en herkansers uit de hoofdklasse. Inzet zijn twee plaatsen in de hoofdklasse.  

 

  

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!