Merefeldia zegeviert in Panningen

27 april 2014 0:00

Merefeldia heeft in haar voorlaatste competitiewedstrijd een 2-0 zege geboekt. In en tegen Panningen scoorden Maikel Hermans en Bart Boonen. Beide treffers vielen na rust.

In de eerste helft controleerde Merefeldia de wedstrijd en kende het een licht overwicht ten opzichte van de gastheren. Enkele schoten naast en over het doel waren het gevolg, echte kansen creeerden de beide teams niet.

Na de rust werd het schouwspel tussen de subtoppers een stuk aantrekkelijker. Merefeldia nam nadrukkelijer het initiatief en het was wachten op doelpunten. Panningen kreeg de eerste beste kans op een presenteerblaadje, maar Ruud Wulms maakte de mogelijkheid van Roger Op het Veld op knappe wijze onschadelijk.

Halverwege de tweede helft werd het aanvalsspel van Merefeldia eindelijk beloond. Na een overtreding op Koen van den Beucken, mocht Jack Vonken aanleggen vanaf de strafschopstip. De aanvoerder mistte, maar Maikel Hermans was er in de rebound als de kippen bij voor de 0-1. Ook na de voorsprong bleef Merefeldia de bovenliggende partij. In de slotminuut probeerde Panningen, inclusief sluitpost Bart Leenders, nog iets te forceren voor het Merefeldia-doel. In de tegenaanval profiteerde Merefeldia optimaal van Leenders' afwezigheid: Naard Vaes bleef kalm en stelde de mee opgekomen Bart Boonen in staat de wedstrijd te beslissen: 0-2.

Volgende week is BEVO in een thuiswedstrijd de laatste tegenstander. Merefeldia zal dit duel moeten winnen om nog kans te maken op een plek in de nacompetitie. De geelzwarten zijn hierbij afhankelijk van de sportieve plicht van Maarheeze, dat RKSVO ontvangt.

PANNINGEN - MEREFELDIA 0-2 (0-0)

Scoreverloop 74. Maikel Hermans 0-1, 90. Bart Boonen 0-2