Merefeldia B1 - SVC 2000 B1 - http://www.merefeldia.nl

Merefeldia B1 - SVC 2000 B1

1 mei 2014 0:00


NULL

Merefeldia B1 wint derde periode

Merefeldia B1 heeft in de laatste wedstrijd van de competitie de punten gedeeld met SVC 2000. Net zoals in de heenwedstrijd werd het opnieuw 1-1 en dat betekent voor beide teams een periodekampioenschap, SVC de eerste en Merefeldia de derde.

De Nederweertenaren verschenen alweer gehavend aan de start, zowel Joeri, Thom, Rik als Jasper konden vandaag niet spelen en werden vervangen door Daan en Jean Louis van de C1. Daarom was het ook niet verwonderlijk, dat de gasten lange tijd voetballend de bovenliggende partij waren. Met een uitstekend middenveld, waarin veel techniek en beweging zat, werd de thuisclub in de verdediging gedrongen.

Toch was de openingstreffer bijna voor Merefeldia. In de tweede minuut gaf Maiko de bal prima voor, maar de kopbal van Bram belandde op de lat. Daarna nam SVC het heft stevig in handen en liet zien dat het terecht op de derde plaats staat. Uit dit overwicht ontstond natuurlijk een aantal kansen, waarbij telkens de absolute uitblinker nummer 7 aan de basis stond. In de 13e minuut werd keeper Justin getest en even later de lat. Na een half uur kwam het team uit Roermond terecht op een 0-1 voorsprong. Na een prachtige aanval, waarbij de nummers 7 en 9 betrokken waren, werd keeper Justin kansloos gepasseerd.

Na de openingstreffer veerde Merefeldia op en creëerde ook enkele kansen. Tot twee keer toe verstuurde Lars een uitstekende pass, waardoor Maiko alleen op de keeper af kon gaan. Maar helaas lukte het niet om de gelijkmaker te scoren. De eerste keer redde de keeper bekwaam met de voet en bij de tweede poging ging de bal voorlangs. Ook Loïc mocht na aangeven van Bram uithalen, maar zijn schot ging over het doel.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of SVC had de wedstrijd al bijna beslist. Een mooie actie door het midden werd afgerond met een schot op de paal. Het antwoord van Merefeldia liet niet lang op zich wachten. Na een pass van Bram voorkwam de uitstekende keeper een zeker doelpunt van Maiko en even later stelde Stijn de gevaarlijke Maiko weer in de gelegenheid om doeltreffend uit te halen, maar jammer genoeg leverde ook dit geen doelpunt op.

Na een kwartier volgde een dubbele wissel bij Merefeldia. De moegestreden broers Philip en Loïc werden naar de kant gehaald en de C spelers Daan en Jean Louis maakten hun opwachting. De 13 jarige Jean Louis liet meteen zijn talenten zien. Vanaf links dribbelde hij de zestien binnen en werd onderweg licht aangetikt. De scheidsrechter twijfelde niet en de bal ging op de stip. Heel koelbloedig passeerde Lars de keeper.

Merefeldia ging op zoek naar meer. Na de wissel waren Bram en Gijs naar het middenveld verhuisd en hierdoor ontstond een overwicht voor Merefeldia, waaruit een tweetal kansen ontstond. Maar helaas lukte het Gijs niet om zijn team op voorsprong te zetten, beide keren ging zijn schot over het doel. Aan de andere kant bleven ook de gasten loeren op de winnende treffer. Maar de achterhoede van Merefeldia, onder leiding van de zeer sterk spelende aanvoerder Dylan, gaf geen krimp. En zo eindigde de wedstrijd, met veel kansen over en weer, in een gelijkspel.

Beide teams mogen zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie, met als inzet twee plaatsen in de hoofdklasse. Een prestatie van formaat voor het super jonge B1 team van Merefeldia, dat in de competitie op de vierde plaats is geëindigd. Na de winterstop werd alleen van kampioen RKSVO verloren. Een prachtig seizoen, dat nu al is geslaagd!

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!