2 februari 2020 14:30

Scheidsrechter

Mark Kolenberg

Onbekend

Op een nat veld in Maasbree werd de wedstrijd tussen MVC en Merefeldia afgewerkt. In de eerste helft had Merefeldia de overhand en drukte het MVC goed terug. MVC werd vooral gevaarlijk via counters. Het opende zelfs bijna de score toen de bal op de Merefeldia lat belandde na een van die snelle uitbraken.

Het team uit Maasbree had veel overtredingen nodig om Merefeldia van score af te houden. Bij een van die vrije trappen die volgden wist Rick Tullemans de vrijstaande Ken Boonen te vinden. Hij draaide kort weg van zijn tegenstander en schoot de bal op doel. De MVC keeper toucheerde nog wel de bal, maar kon geen redding brengen. Aan het einde van de eerste helft werd Merefeldia slordiger. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden voor MVC, maar, mede door uitstekend keeperswerk van Merefeldia doelman Justin Bax, werd met de rust met de 0-1 stand gehaald.

In de tweede helft drong MVC meer en meer aan. Via de flanken werd vaak de achterlijn gehaald wat resulteerde in vele voorzetten richting het Merefeldia doelgebied. Aan de andere kant liet MVC veel ruimte voor Merefeldia uitbraken. Hier werd echter niet van geprofiteerd waardoor Merefeldia steeds meer onder druk kwam te staan. Uiteindelijk bezweek Merefeldia in de blessuretijd onder de druk van het opportunistische spel van MVC en moest het de 1-1 toestaan na een scrimmage voor het doel.

Ondanks dat de gelijkmaker laat in de wedstrijd viel, was een gelijkspel een goede afspiegelen van de sterkte van beide teams. Volgende week krijgt Merefeldia bezoek van RKSV Liessel. Aftrap is dan om 14:30 uur.