Scheidsrechter

Jannie Lueb

Accommodatie

Onbekend

Merefeldia 19-1 is er niet in geslaagd om de punten tegen SV Laar in eigen huis te houden. Na een spannende wedstrijd werd het in de allerlaatste seconde 1-3 voor de Weertenaren.

Het was een wedstrijd vol strijd en passie, waarbij de sportieve grenzen echter niet werden overschreden. Jammer dat er door de corona geen publiek aanwezig mocht zijn.

Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd, want iedereen kent elkaar van school, werk, uitgaan of als vriend. Zo speelden Lucas en Jur (Merefeldia) en Kamil en Daniel (SV Laar) in het verleden bij de tegenstander. Ook bijzonder, de gebroeders Spitters waren vandaag elkaars tegenstander.

In het eerste half uur was de wedstrijd volkomen in evenwicht, ofschoon de beste kansen voor Merefeldia waren. Zo ging een inzet van Boy maar net over na een vrije trap van Raf en moest de keeper van Laar een schot van Ruben onschadelijk maken in de korte hoek.

Na een half uur werden de gasten echter dreigender. Dit kwam vooral doordat de middenvelders meer en meer van positie wisselden. Zo ging een vrije trap rakelings naast het doel. Een paar tellen later was het wel raak, toen een snelle aanval keurig werd afgerond.

Lang duurde de voorsprong niet, want twee minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Een schot van Lucas kwam binnen de zestien tegen de arm van een verdediger, vanaf 11 meter liet Lucas de keeper kansloos en dat betekende 1-1.

Net voor rust kwamen de gasten bijna weer op voorsprong na een goede actie van Kamil, maar gelukkig ging zijn inzet voorlangs.

Na rust bleef Laar in eerste instantie wat meer in de aanval, na 10 minuten met succes. In de zestien ontstond een scrimmage, waarbij een aanvaller van Laar keeper Pim plotseling met een omhaal verraste.

Na de 1-2 zakte Laar meer en meer in om de voorsprong te verdedigen. Merefeldia zocht de aanval, op zoek naar de gelijkmaker. Hierbij gaf het steeds meer ruimte weg, wat Laar ook mogelijkheden bood om de wedstrijd definitief te beslissen.

In het laatste kwartier speelde de thuisclub alles of niets, twee verdedigers schoven door en in de verdediging stond het 1 op 1. Dit leidde tot enkele vrije trappen in de buurt van de zestien en een aantal gevaarlijke corners van Sem. Maar helaas kregen Vince, Boy, Lucas en Reno de bal niet in het doel. De laatste kans voor Merefeldia was voor Raf, maar ook zijn schot werd een prooi voor de uitblinkende keeper.

In de allerlaatste minuut liet een ver opgedrongen Merefeldia zich nog verrassen door een snelle uitbraak, waardoor Laar de eindstand op 1-3 bepaalde.

Jammer voor Merefeldia, want een gelijkspel was zeker verdiend geweest.