1 oktober 2017 14:30

Scheidsrechter

Enzo Lemmens

Onbekend

Merefeldia heet zondagmiddag de eerste wedstrijd op eigen bodem winnend afgesloten. Promovendus Ysselsteyn werd in de slotfase verslagen door twee treffers van invaller Glenn Versluis: 2-1.

Merefeldia was de gehele wedstrijd de bovenligende partij, maar paal en lat stonden een voorsprong in de weg. De eerste helft speelden de geelzwarten verzorgd voetbal en met mooie combinatie's werd Ysselsteyn overlopen. Met een 0-0 tussenstand bij rust deed de thuisploeg zich echter te kort.

Na de pauze kwamen de gasten uit Ysselsteyn wat beter in de wedstrijd, maar tot echte kansen kwamen ze niet. Ze zeggen vaak als je de kansen niet benut, dan valt ie aan de andere kant. En warempel was dat nu ook het geval. De achterstand was extra bitter, omdat de ingevallen Frank Jespers scoorde vanuit buitenspelpositie.

Merefeldia ging niet bij de pakken neerzitten en trainer Richard van de Kerkhof had met Conner Bax en Glenn Versluis even daarvoor twee verse aanvallers binnen de lijnen gebracht voor de moe gestreden Bram Meeuwissen en Huub Vonken. Dit bleek een gouden wissel te zijn. Na een goede vrije trap van Jack Vonken kon Ken Boonen Glenn Versluis op maat bedienen. Versluis kopte de bal keurig achter doelman Swinkels.

Merefeldia had het gaspedaal ingedrukt en het kreeg loon naar werken. Bjorn Bastiaans stoomde op vanuit het middenveld en gaf een dieptepass op Glenn Versluis die zijn rentree opluisterde met zijn tweede en winnende goal.

Na afloop werd Glenn Versluis door het vele opgekomen publiek tot Man of the Match bekroond. Aanstaande zondag speelt Merefeldia een uitwedstrijd tegen FCV-Venlo, dat vandaag met 2-1 in Budel won.