1 april 2018 14:30

Scheidsrechter

Paul de Kleine

Onbekend

Merefeldia heeft zondag het wisselvallige seizoen een passend gevolg gegeven. Na de klinkende overwinning van verleden week, verloor het vandaag op eigen veld van HBSV. De voorlaatst uit Hout-Blerick was met 2-1 te sterk. In de extra tijd maakte Bjorn Bastiaans de eretreffer.

Na de goede winst op Oranje Zwart een week geleden moest Merefeldia vandaag aantreden tegen HBSV. Merefeldia was vandaag geen schim van wat het vorige week was. Geelzwart begon slap aan de wedstrijd en het leek erop dat de spelers dachten "het komt wel goed". HBSV was feller, gretiger en straalde uit te willen winnen. Merefeldia daarentegen speelde zonder beleving, won weinig duels waardoor HBSV gemakkelijk in de wedstrijd kon komen.

Weliswaar was de eerste kans voor Merefeldia: de keeper van HBSV verwerkte een uittrap slecht, waardoor Ken Boonen de bal vanaf 40 meter in het doel kon schieten. De bal ging helaas net naast. Op slag van rust ging een speler van HBSV alleen op doelman Roy Looijen af maar schoot te zacht in; Rick Tullemans kon het doelpunt voorkomen.

In de rust werd erop gehamerd dat er in de tweede helft met meer beleving moest worden gevoetbald. Maar niets bleek minder waar. Merefeldia begon de tweede helft redelijk, maar niet goed genoeg om het de gasten lastig te maken. In de 70e minuut schoot Lars van Werde op doel maar de keeper kon dit schot keren. Vlak daarna kwam HBSV op een 0-1 voorsprong door een treffer van Stan Hovens. In de laatste tien minuten van de wedstrijd probeerde Merefeldia een slotoffensief in te zetten. HBSV bleef echter gemakkelijk overeind. In de 90e minuut besliste invaller Moreno Waldo de wedstrijd: 0-2. In de 94e minuut maakte Bjorn Bastiaans weliswaar nog de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat. Voor de vijfde keer verliest Merefeldia een thuiswedstrijd: 1-2.

Bijzonder om te zien dat Merefeldia tegen teams bovenaan in de competitie wel punten weet te pakken, maar dat het tegen lager geplaatste teams het af moet laten weten. Gemis aan scherpte? Aanstaande donderdag speelt Merefeldia een uitwedstrijd tegen Baarlo, aanvang 20:00 uur.