13 mei 2018 14:00

Scheidsrechter

Gerard de Bruin

Onbekend

Met een half dozijn treffers heeft Merefeldia zondag afstand genomen van Maarheeze: 0-6. Met een wonderschone omhaal bracht Jay Stals zijn ploeg op voorsprong en nog voor de rust maakte hij z'n hattrick compleet. Tussendoor scoorde ook Glenn Versluis en de laatste twee goals maakte Bjorn Bastiaans.

Merefeldia heeft de winstpartij van afgelopen donderdag een goed vervolg gegeven door vanmiddag te winnen met klinkende cijfers: 0-6. Merefeldia begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam na acht minuten op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Bjorn Bastiaans werd op fabuleuze wijze, middels een omhaal, afgerond door Jay Stals. In de veertiende minuut was het Fahim Shakib die Glenn Versluis een niet te missen kans bood: 0-2 was het resultaat. Geelzwart speelde uitstekend voetbal en Maarheeze werd van het kastje naar de muur gestuurd. Binnen het half uur leverde dit nog twee treffers op. Jay Stals maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, de stand kwam hiermee op 0-3. Het scoren was nog niet voorbij want enkele minuten later verscheen de 0-4 op het scorebord, wederom was het uitblinker Jay Stals. Niet veel later was het Conner Bax die goed druk zette op de keeper van Maarheeze, waardoor Bjorn Bastiaans eenvoudig kon binnen schieten. De ruststand werd hiermee bepaald op een comfortabele 0-5.

In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Merefeldia hoefde niet en Maarheeze kon niet. In de tweeenzestigste minuut was het wederom Bjorn Bastiaans die scoorde. Dit keer uit een vrije trap (0-6). Een kwartier voor tijd viel Brandon Coumans in; hij maakte daarmee zijn debuut in het eerste elftal. In het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer en was het Merefeldia die deze zondag een gemakkelijke middag beleefde. Reactie trainer Richard van de Kerkhof: “de eerste helft was van zeer hoog niveau, ik heb genoten van het spel van mijn team. Vol vertrouwen gaan we op weg naar de laatste twee competitie duels”.

Volgende week zondag speelt Merefeldia haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen; Baarlo is dan te gast in Nederweert.