Roel Bouten

Mannen, 1, 3e klasse C

20 mei 2018 14:30

Onbekend

Merefeldia heeft haar laatste kans op een nacompetitieticket verspeeld. Thuis werd er met 2-1 verloren van Baarlo, dat de overwinning door geklungel feitelijk cadeau kreeg. Alleen Ken Boonen scoorde voor geelzwart, maar die treffer kwam te laat.

Als Merefeldia nog een kans wilde maken op de vierde plaats, dat recht geeft op nacompetitie om promotie, moest het vandaag tegen Baarlo winnen. Beide teams waren vanmiddag gelijkwaardig aan elkaar, maar door persoonlijke fouten wist Baarlo er met de winst vandoor te gaan. In de eerste helft waren beide teams gewaagd aan elkaar en lieten bij vlagen goed voetbal zien. Tot kansen kwam het van beide kanten niet en de wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 ruststand. Maar, uit het niets kwam Baarlo in de 44e minuut op voorsprong. Jasper van Loon, die overigens een uitstekend seizoen doormaakt, leed balverlies waardoor Baarlo net voor rust de 0-1 kon maken.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Beide teams bleven strijden, echter het spelniveau werd minder. In de 50e minuut was het wederom een persoonlijke fout, ditmaal door aanvoerder Jack Vonken, waardoor de 0-2 op het socrebord verscheen. Geel-zwart ging gretig op zoek naar een doelpunt, deze kwam er in de 80e minuut. Een goed opgezette aanval werd doeltreffend afgerond door de hard werkende Ken Boonen. In de 83e minuut maakte wederom een O19-speler zijn debuut in het eerste elftal: Jesper Leeters. In de laatste fase van de wedstrijd ging Merefeldia alles of niets spelen. Dit resulteerde helaas niet tot de gelijkmaker, waardoor Baarlo er met de winst vandoor ging. Pas na afloop bleek de nederlaag extra zuur: bij winst was Merefeldia op plek 4 gekomen dat zou leiden tot het spelen van nacompetitie met kans op promotie.

Na afloop van deze laatste thuiswedstrijd werd afscheid genomen van doelman Roy Looijen. Roy, bedankt voor jouw inzet de voorbije tien jaren! Aanstaande zondag treft Merefeldia in de laatste wedstrijd het nog ongeslagen Mierlo Hout.