De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

M19-1 heeft de inhaalwedstrijd tegen Neerkant met 5-1 gewonnen. De bezoekers kwamen als beste uit de startblokken, Niels L en Jef moesten als back meteen vol aan de bak om de sterke vleugelaanvallers af te stoppen. Toch waren de allerbeste kansen voor de thuisclub, maar pogingen van Max, Vince en Milan S hadden geen succes. Na een kwartier kreeg Neerkant een goede gelegenheid vanaf randje zestien, maar de vrije trap ging hoog over.

In de 25e minuut kantelde de wedstrijd in het voordeel van Merefeldia, toen Wessel in het veld kwam. Amper twee minuten later bereikte Jesper met een geweldige vrije trap het hoofd van Wessel, die knap 1-0 binnenkopte. Drie minuten later was Jesper weer succesvol, uit zijn corner scoorde Max van dichtbij 2-0. Toch was de vreugde maar van korte duur, want een paar tellen later mochten de gasten weer aanleggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Deze keer was het raak. Keeper Jeroen zat er nog wel met zijn handen aan, maar kon een treffer niet voorkomen.

Net voor rust stonden beide uitblinkers Jesper en Max weer in de picture. Opnieuw was het een corner, die tot succes leidde.
Max stond op de goede plaats, bedacht zich geen seconde en nam de bal direct vol op de pantoffel. De keeper heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord...

Na rust startte Neerkant weer fel en probeerde terug te komen in de wedstrijd. Tot twee keer toe waren ze dichtbij de aansluitingstreffer, maar lat en keeper Jeroen voorkwamen succes. Daarna gaf de verdediging o.l.v Teun en Ries niets meer weg.

Na een uur spelen viel de beslissing. Vanaf zeker 25 m verraste Milan S van 17-1 de keeper met een prachtige lob. Na deze vierde treffer was de tegenstand gebroken en mocht Wouter van 15-1 zelfs nog 5-1 aantekenen.

Door deze overwinning stijgt Merefeldia naar de vierde plek. Een mooie opmars, want na drie wedstrijden stond het team puntloos onderaan.
Zaterdag volgt in Someren de laatste wedstrijd van het seizoen.