2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Jacob van Wassenaerstraat 61
5684CR
BEST
tel. 0499-375712

Ook de tweede bekerwedstrijd is zaterdag met speels gemak gewonnen. In Best waren de geelzwarten veel te sterk voor Wilhelmina Boys 19-2.

Het eerste gevaar kwam echter van de fysiek sterke thuisclub. Al in de 2e minuut moest keeper Merijn een schot tot corner verwerken.
Daarna nam Merefeldia het heft in handen en volgden de doelpunten elkaar op in een rap tempo. In de 4e minuut opende Max de score met een bekeken schuiver, na een assist van Niels B.  De tweede volgde na een mooie actie van Tijn aan de zijkant. Zijn voorzet werd door zowel Niels B als Vince geraakt, voordat hij hard in het doel verdween. Meteen daarna tastte, de overigens goede doelman, volledig in het duister toen hij een afstandsschot van Niels B door zijn handen liet glippen.
Met lange ballen probeerde de thuisclub onder de druk uit te komen, maar slechts een enkele keer werd het echt gevaarlijk.
In de 26e minuut besliste Vince de wedstrijd met een rake kopbal uit een corner van Tren. Na de 0-4 verslapte de aandacht bij Merefeldia en kreeg Wilhelmina Boys wat meer ruimte om iets terug te doen. Een corner werd verkeerd beoordeeld, waardoor de bal door een eigen verdediger in het doel werd gewerkt. Dit stimuleerde de thuisclub zeker, maar buiten enkele corners en een paar vrije trappen leverde dat niets op. Ook omdat keeper Merijn steeds goed bij de les bleef.
Na rust trok Merefeldia het initiatief weer naar zich toe en scoorde nog vier keer. Ties maakte 1-5 na een voorzet van Milan S. Daarna was het de beurt aan Thijs v G, toen hij een solo door het midden prima afrondde. Thijs S zorgde ervoor, dat Ties de bal zomaar voor het intikken had. Het slotakkoord was voor Daan, die zijn solo bekroonde met het achtste doelpunt. Een mooie overwinning, maar helaas weer te weinig tegenstand.

Komende zaterdag volgt om 15.00 u de thuiswedstrijd tegen Mifano 19-2.