Ruime overwinning bij ouverture in Baarlo - http://www.merefeldia.nl

Ruime overwinning bij ouverture in Baarlo

VV Baarlo 1 (zon)

1 - 4

Merefeldia 1 (zon)

Kay Nellen
50'
Dennis van de Vinne
61'
Maikel van Erp
Kay Nellen
68'
Sil Zeetsen
Luc Canjels
71'
Luc Canjels
73'
Jordi Peeters

Competitie

3e klasse C

Datum

25 september 2022 14:30

Scheidsrechter

K. Hoeveler

Accommodatie

Sportpark De Meeren
de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Merefeldia heeft een einde gemaakt aan een serie slechte seizoenstarten. Vijf jaar op rij werd in de eerste speelronde verloren, maar op bezoek bij vice-kampioen Baarlo kwam daar vandaag verandering in. Het geel en zwart won na een knappe teamprestatie met 1-4.

En zo leverde het treffen tussen de twee sterkste defensieve linies van het verleden seizoen tegen alle verwachtingen in vijf doelpunten op. De 0-2 voorsprong bij rust kwam Merefeldia volledig toe. Hoewel de eerste poging op doel voor de thuisclub was, werden de Nederweertenaren steeds dominanter. Vlak voor het half uur beloonde Ken Boonen zijn ploeg met de 0-1 voorsprong door doelman Schouenberg in de verre hoek te verschalken. Niet veel later werd de score al uitgebreid. Een vrije schop aan de linkerflank van Dylan Wiechmann zeilde tot ieders verbazing langs iedereen heen tegen de touwen.

Met aanvoerder Frank Peeters terug op het middenveld kwam Baarlo in de tweede helft beter voor de dag, maar het stond toch al snel weer aan de aftrap. Dankzij een uitstekende counter en dito pass van Jack Vonken werd Ken Boonen vrij voor de keeper gezet. Met een fraai schot maakte Boonen zijn tweede van de middag. Het duel leek daarmee gespeeld, maar de roodzwarten deden snel iets terug. Het meeste gevaar werd door Baarlo gesticht uit standaardsituaties en het was dan ook niet vreemd dat een van die momenten tot succes leidde: Kay Nellen kopte in de chaos in de hoek van het doel raak. Baarlo kreeg hoop, enkele hachelijke momenten volgden, maar de ploeg van Danny Koevermans gaf geen krimp.

Het Merefeldia-publiek veerde in de 68e minuut nog een keer op toen de sterk spelende Raf Knapen met een prachtig schot de genadeklap (1-4) uitdeelde. Een zeldzame zege van Merefeldia op De Meeren en eindelijk weer eens een driepunter bij de start van de 3e klasse C.

De komende weken staan er voor Merefeldia drie thuiswedstrijden op het programma. Te beginnen met Sparta'18, daarna volgen de duels met Brevendia en Melderslo.

Foto's: Len Gielen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!