Houwakker 31
6035PK
OSPEL
tel. 0495-633060

Nadat vorige week De Ster met 4-0 opzij werd gezet, volgde zaterdag de derby tegen RKSVO. Ook in Ospel was M19-1 de bovenliggende partij. Uiteindelijk werd het 2-4, een schamele afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Merefeldia startte goed, ofschoon de Ospelnaren verrasten met een kans in de allereerste minuut. Daarna werd de thuisclub flink onder druk gezet. Dit resulteerde in een kans voor Milan S, na een prachtige crossbal van zijn naamgenoot. Meteen daarna veroverde Max de bal op het middenveld, waarna Tijn een scherpe voorzet kon geven. In paniek werkte een verdediger de bal weg, maar helaas voor hem in het verkeerde doel.

Twee minuten later werd het zelfs 0-2. Na een ingooi liet Ties de bal vallen op Daan, die meteen Niels B de diepte instuurde. Heel koelbloedig ging hij op de keeper af en liet hem kansloos.

Na deze droomstart werd het spel minder sprankelend en onrustiger. RKSVO kwam meer opzetten en Merefeldia sloeg op dat moment te vaak het middenveld over. In de 20e minuut moest Thijs S alle zeilen bijzetten om een schot te blokken, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef.

Merefeldia nam het heft weer in handen en creëerde een aantal kansen. Een strakke voorzet van Tijn ging net aan de neus van Milan S voorbij, Niels B kreeg de bal niet in het doel na een afgeslagen corner. De grootste kans volgde in minuut 34, toen Tijn een voorzet van Daan op de paal knalde. Ook de rebound van Niels B leverde geen derde treffer op.

Als er aan de ene kant zoveel kansen worden gemist, valt het doelpunt vaak aan de andere kant. Zo ook vandaag... Na balverlies op het middenveld profiteerde RKSVO optimaal en scoorde heel onverwacht 1-2.

In de slotfase van de eerste helft zette Merefeldia nog een keer succesvol aan. Eerst belandde een omhaal van Max in de handen van de keeper, even later was hij echter kansloos na een bekeken schot van Niels B uit een pass van Ties. Met een veilige marge van twee doelpunten ging de pauze in.

Meteen na rust was de eerste kans weer voor de thuisclub. Na een misser in de verdediging was een open kans geen garantie op een tegendoelpunt. Merefeldia antwoordde met twee mogelijkheden voor Max. Eerst schoot hij de afvallende bal uit een corner op de paal, meteen daarna mikte hij met links net naast.

Ook nu viel het doelpunt aan de andere kant, na een gemakkelijk gegeven strafschop wegens hands. Even later werd Ties onderuit gelopen in de zestien, maar toen bleef het fluitsignaal achterwege.

Door de 2-3 kwam RKSVO weer terug in de wedstrijd, de duels werden feller, er volgden voor beide teams een terechte gele kaart. In de tien minuten tijdstraf viel de uiteindelijke beslissing. Na een mooie aanval gaf Ties de bal perfect voor, waarna de opgekomen rechtsback Stan de bal fantastisch binnenkopte in de bovenhoek. Het mooiste doelpunt van de middag!

De tegenstand was gebroken, Merefeldia had nog verder kunnen uitlopen. Helaas was de paal voor Max opnieuw een vijand en redde de uitblinkende keeper op een inzet van Milan S. Een mooie overwinning, die alleen hoger had moeten uitvallen, RKSVO mocht te lang hopen op een gelijkspel.

Komende zaterdag komt MMC op bezoek in Nederweert. Een belangrijke pot, want ook de Weertenaren hebben tot nu toe de volle buit. De wedstrijd begint om 15.00 u op sportpark De Bengele. Toeschouwers zijn van harte welkom!