De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 is er niet in geslaagd om medekoploper ZSV met een nederlaag naar huis te sturen. In een spannende, doelpuntrijke wedstrijd werd het 3-3. Merefeldia voetballend over het algemeen de betere, ZSV koelbloediger voor het doel. Het kwam zelfs drie keer op voorsprong, maar evenzo vaak kwam de thuisclub terug. Vanaf het begin werd er door beide teams fel gespeeld om de punten. Toch bleef het een sportieve wedstrijd, mede door de scheidsrechter die de wedstrijd goed onder controle had.

In de openingsfase kreeg Merefeldia al na 3 minuten een grote mogelijkheid. Na een snelle combinatie zette Tijn de bal prima voor. Vince knalde de bal direct binnen, maar met een knappe redding voorkwam de uitstekende keeper een snelle voorsprong.
Merefeldia zakte daarna in en liet de tegenstander komen. Omdat de centrale verdedigers van ZSV hiermee niet zo goed raad wisten, veroverde Merefeldia al weer snel de bal op het middenveld of er volgde een lange raket. Het eerste gevaar ontstond toen Milan de bal inleverde tijdens de opbouw, maar met een geweldige sliding wist Thijs een doelpunt te voorkomen.

Na een kwartier volgde een aanval over vele schijven en kreeg de Ties de bal in de voeten aangespeeld. Helaas was de aanname niet perfekt, hierdoor kon een verdediger ingrijpen. De toegekende corner werd door Stan overgekopt.

Na een half uur ontsnapte Merefeldia tot twee keer toe aan een achterstand. Eerst ging een vrije trap randje zestien in de muur, meteen daarna stond de verdediging niet op te letten en kon een aanvaller zomaar opstomen naar het doel. Gelukkig belandde zijn schot op de paal.

Net nadat een van de centrale verdedigers van ZSV met 10 minuten tijdstraf naar de kant moest, volgde een crossbal over de verdediging van Merefeldia. Keeper Merijn kwam uit, maar te laat. Daarna was het voor de spits een koud kunstje om de 0-1 binnen te schuiven.

Na rust ging Merefeldia meer en meer drukzetten, dit leidde tot succes in de 55e minuut. Na een prachtig aangesneden voorzet van Thijs meende Ties te scoren, maar voor de zekerheid gaf Vince de bal nog het laatste zetje. Na de gelijkmaker bleef het een echte wedstrijd met kansen voor beide doelen.

Rond de 65e minuut waren de bezoekers een aantal keren heel gevaarlijk en hadden de wedstrijd kunnen beslissen...Eerst ging een voorzet rakelings naast, daarna had Jurn een geweldige tackle nodig en moest keeper Merijn met een klasse redding een kopbal uit zijn doel ranselen. In de 70e minuut was het echter wel raak. Bij het uitverdedigen werd een bal geblokt en viel zomaar voor de voeten van een aanvaller. Deze twijfelde niet en zette zijn team op dat moment terecht op 1-2. Merefeldia was aangeslagen, met een uitsterste inspanning kon Daan met een felle tackle op de bal maar net de 1-3 voorkomen.

Merefeldia herstelde zich met een mannetje meer op het middenveld, ZSV moest achteruit. In de 73e minuut kreeg Jurn de bal aangespeeld, zette hoog voor over de verdediging, waar Tijn klaarstond om de gelijkmaker binnen te schieten. In deze fase had Merefeldia de kans om door te drukken, maar helaas bleef het bij dreigen. Erger nog, drie minuten voor tijd kwam ZSV zelfs op 2-3. Een aanvaller maakte hands, mocht doorgaan en schoot de bal in de verre hoek.

Merefeldia zette nog één keer aan, alles of niets, ofschoon er niet veel tijd meer was. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd werd de bal hoog voor het doel gebracht. Deze werd niet goed weggewerkt en viel voor de voeten van Thijs, die dankbaar 3-3 binnenschoof. Meteen daarna klonk het eindsignaal.

Voor Merefeldia voelde het als een niet meer verwacht puntje, voor ZSV waren de druiven zuurder. Toch was 3-3 een terechte uitslag.