90'

3e klasse C

18 november 2018 14:30

Onbekend

Dankzij een 1-2 zege bij Laar heeft Merefeldia afstand genomen van de laatste plaats. Deze uitstekende teamprestatie kreeg vroeg gestalte door een klutsgoal van Jay Stals. Ondanks het overwicht en de gelijkmaker van de thuisclub, was het Rick Tullemans die zijn team naar de overwinning schoot.

Al na drie minuten kwamen de bezoekers op voorsprong: Jay Stals veranderde een afstandsschot van Ken Boonen dusdanig van richting, dat keeper Dino Julicher van Laar hier geen antwoord op had. Lang konden de Nederweertenaren niet van de voorsprong genieten, toen Bob Raemakers na veertien minuten de 1-1 van dichtbij kon inkoppen. Gezien de veldverhoudingen in de eerste helft was deze gelijkmaker terecht. Laar kreeg nog verschillende kansen, welke zij niet wisten om te zetten in een doelpunt. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Merefeldia na een goede individuele actie van Jay Stals een vrije trap op 25 meter. Zoals dit seizoen eerder is gebleken, wist Rick Tullemans wel raad met dit buitenkansje.

In de rust kreeg Merefeldia twee tegenslagen te verwerken door het uitvallen van verdedigers Conner Bax en Jasper van Loon. Jesper Leeters, die na 90 minuten bij Merefeldia 2 nog was nagekomen, vulde Conner's rol prima in, net als Fahim Shakib die een linie moest zakken. Veel echte gevaarlijke kansen waren er niet meer: Merefeldia stond goed georganiseerd en wist er zelfs nog een paar keer gevaarlijk op snelheid uit te komen. Deze kansen werden echter niet verzilverd, waardoor er na ruim 100 minuten voetbal een 1-2 eindstand op het bord stond.

De ploeg van trainer André Boessen heeft de weg omhoog ingezet: op de ranglijst werden zondag Baarlo, Blerick en IVO gepasseerd en de achterstand op nummer 4 Helmondia bedraagt nog slechts drie punten. Volgende week is er, door het terugtrekken van Oranje Zwart, geen wedstrijd voor Merefeldia 1. Op zondag 2 december ontvangt Merefeldia nummer zes HBSV.