24 november 2019 14:30

Scheidsrechter

B. (Brian) Versteegh

Onbekend

Al binnen het half uur kwam Merefeldia met tien man te staan. RKSVO benutte dit optimaal en kwam vlak voor rust op voorsprong. Na rust toonde Merefeldia veerkracht en kwam het met een man minder op gelijke hoogte. Toch was het RKSVO dat aan het langste eind trok en een nipte overwinning boekte.

Op een goedgevuld sportpark De Houwakker vergat Merefeldia zich te belonen in de openingsfase, daar het veel gevaar stichtte voor het RKSVO doel. Een aantal schoten van buiten het strafschopgebied en een aantal scrimmages voor het doel waren niet voldoende voor een goal. Aan de andere kant werd RKSVO gevaarlijk toen het een vrije trap binnen het strafschopgebied mocht nemen en deze uiteindelijk op de lat zag plaatste.

Het kantelpunt in de wedstrijd was het ongelukkig neerhalen van de doorgebroken Daan Janssen, wat resulteerde in een rode kaart. Ondanks de man meer situatie, kon RKSVO aanvankelijk niet gevaarlijk worden. Aan de andere kant kwam Merefeldia er nog wel een aantal keer gevaarlijk uit, maar ook dit resulteerde niet tot een doelpunt. Uiteindelijk werd de man meer situatie vlak voor rust uitgedrukt in een doelpunt voor RKSVO. Vanaf de linkerkant werd de achterlijn gehaald en met een lage voorzet werd Daan Janssen bereikt die de bal in blessuretijd in het doel schoof.

Na rust moest Merefeldia zich vooral richten tot verdedigen, wat het goed deed, daar er weinig kansen werden weggegeven. De helpende hand werd uitgestoken door RKSVO toen de bal knullig in eigendoel werd gekopt en zo Merefeldia binnen een kwartier langszij kwam. Echter was de vreugde kort, want binnen tien minuten scoorde Freek Meeuwissen. Hij kwam door aan de rechterkant en verraste de Merefeldia doelman bij de eerste paal met een laag schot waar een voorzet werd verwacht.

Merefeldia kwam bijna opnieuw langszij. Het kreeg een vrije trap kort bij de RKSVO-achterlijn en schoot de bal kiezelhard voor het RKSVO doel. Met kunst en vliegwerk werd de bal uit het doel gehouden en weggewerkt. Hierna kon Merefeldia niet meer gevaarlijk stichten, ondanks enkele offensieve omzettingen. RKSVO had veel de bal, maar was ook niet bij machte om nog voor dreiging te zorgen.

De veerkracht en strijdlust van Merefeldia werden niet beloond. De zure nasmaak van deze derby kan volgende week tegen Melderslo weggespoeld worden. De aftrap is dan om 14:30 uur op het eigen sportpark in Nederweert.