27 oktober 2019 14:30

Scheidsrechter

Jeroen van Rossem

Onbekend

Op een goed gevuld sportpark won een gedisciplineerd Merefeldia zondagmiddag van MVC’19. Waar het eerst nog ongelukkig op achterstand kwam, was het Maiko Vaes die vlak voor rust gelijkmaakte. Na rust controleerde Merefeldia de wedstrijd, gaf het weinig tot niets weg en scoorde het zelf nog twee keer via Jay Stals en opnieuw Maiko Vaes. De euforie was groot na de wedstrijd en dat werd uitbundig in de kantine gevierd.

Daar waar Merefeldia in de vorige wedstrijden steeds vroeg op achterstand kwam, was het vandaag wel bij les. Dit resulteerde in een eerste helft waarin beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Het was dan ook ongelukkig dat, uit het niets, na een kwartier een afgeslagen vrije trap voor de voeten van Joris Timmermans viel, die de bal buiten bereik van Merefeldia keeper Brett van Ool binnenschoot.

Merefeldia liet het niet hierbij zitten en toonde veerkracht. Na al een aantal keer gevaarlijk te worden via de vleugels, was het Maiko Vaes die vlak voor rust voor de verdiende gelijkmaker tekende. Hij was de meest alerte bij een scrimmage voor het doel die ontstond na een individuele actie van Gijs Wullems.

Na rust bleef Merefeldia goed georganiseerd spelen. Het kwam al snel ietwat gelukkig op voorsprong, daar een hoekschop precies voor de voeten van Jay Stals viel die dit niet te missen buitenkansje tot doelpunt promoveerde. De voorsprong, voor het eerst in deze competitie, bleek het steuntje in de rug dat Merefeldia nodig had. Ondanks het aandringen van MVC’19 bleef Merefeldia soeverein overeind en leek het er geen moment op dat het vandaag nog in de problemen zou komen.

Twintig minuten voor tijd bekroonde Maiko Vaes zijn sterke spel door op fenomenale wijze een einde aan alle spanning te maken. Hij zette zijn actie in op rechts, speelde twee tegenstanders voorbij en krulde de bal met zijn ‘chocolade’ been in de korte kruising. Hierna speelde Merefeldia de wedstrijd goed uit en liet het na om de score nog verder uit te breiden, wat resulteerde in een terechte 3-1 uitslag.

Door deze driepunter op Super Sunday krijgt Merefeldia weer lucht en kan het naar boven kijken. Volgende week gaat het op bezoek bij SV Ysselsteyn. Op sportpark De Vlies is de aftrap om 14:30 uur.